Με αυτοκίνητο στο εξωτερικό, οδηγίες

Αν θέλετε να κάνετε κάνετε διακοπές με το αυτοκίνητό σας στο εξωτερικό, κρατήστε αυτές τις πληροφορίες.

Τα πιο ακριβά συνεργεία που θα ασχοληθούν με το αυτοκίνητό σας αν αυτό πάθει κάτι είναι στη Σουηδία. Αντίθετα φτηνά σας τα έχουν ελέγξει στη Σλοβενία όπου σπεύδουν εκατοντάδες Γερμανοί αφού στη χώρα τους έπρεπε να πληρώσουν τα τριπλάσια.

Μήπως πρέπει να αλλάξετε μπαταρία; Μακριά από την Ιταλία. Οχι γιατί είναι ιδιαίτερα ακριβή εδώ, αλλά επειδή η "καινούργια" που θα σας βάλουν είναι ήδη πολυμεταχειρισμένη και είναι ζήτημα αν θα κρατήσει 200 χλμ. όσα δηλαδή για να απομακρυνθείτε αρκετά, ώστε να μη θέλετε να του την επιστρέψετε. Στην Ισπανία αλλά και στην (πανάκριβη κατά τα άλλα) Ελβετία θα βρείτε τις φθηνότερες ανάλογα με την ποιότητα. Προσοχή στην Ουκρανία. Ελάχιστα βενζινάδικα υπάρχουν στους δρόμους, αλλά αν ξεμείνετε από βενζίνη πάντοτε θα βρεθεί κάποιο άλογο να σύρει το αυτοκίνητό σας ως τον πρώτο σιδηροδρομικό σταθμό όπου θα μπορέσετε να επιβιβαστείτε εσείς και το αυτοκίνητό σας ως εκεί όπου θα θέλατε.

Στη Δημοκρατία της Τσεχίας εως πρόσφατα υπήρεχε ένα περίεργο σύστημα, για τουρίστες που δεν μετέχουν όμως σε γκρουπ. Ως ένα άτομο θα πληρώσετε συχνά... διπλό για το ξενοδοχείο σας, το εισιτήριο του τρένου, ακόμη και το ποσοστό φόρου στο ρέστοραν που θα καθήσετε για μια μπίρα ή έναν καφέ. Η εξήγηση είναι πολύ λογική. Κάνει κανείς μόνος του τουρισμό; Πηγαίνει κανείς ένα μακρινό ταξίδι μόνος;

(πηγή: BHMA)