Αίγυπτος

Μια χώρα σαν την Αίγυπτο σίγουρα δε χρειάζεται συστάσεις. Με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, πολιτισμό που διέδωσε το όνομά της στις τέσσερις γωνιές της υφηλίου, αξιοθέατα που διατηρούν ολοζώντανο το ένδοξο παρελθόν της και κουλτούρα που εκφράζει εύγλωττα όλα τα θετικά στοιχεία αυτού που με μια λέξη αποκαλούμε στην Αθήνα «ανατολή», είναι από τις λίγες χώρες που καταφέρνουν να γοητεύουν τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά –και χωρίς να προσπαθήσουν ιδιαίτερα.
Φθηνότερο κόστος ζωής, αλλά και πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πόλη Luxor, γνωστή και ως το μεγαλύτερο ανοιχτό μουσείο του κόσμου, για τα αρχαία αγάλματα και μνημεία που κοσμούν κάθε γωνιά της.

Η αεροπορική μετάβαση, με ενδιάμεσο σταθμό το Κάιρο, δεν ξεπερνά τα 450 ευρώ, ενώ για τη διαμονή σας στο 5 αστέρων Sonesta St. George, στις όχθες του Νείλου, θα χρειαστεί να ξοδέψετε μόλις 50 ευρώ. Αν ακόμα δεν πειστήκατε, δείτε κι αυτές τις τιμές: βαρκάδα στο Νείλο με felucca 4 ευρώ η ώρα, κυρίως πιάτο στο Sofra Restaurant & Cafe 3 ευρώ. Αν συνυπολογίσετε το γεγονός ότι το παζάρι αποτελεί κομμάτι της τοπικής κουλτούρας και καθημερινή πρακτική, θα καταλάβετε γιατί αυτή η χώρα αποτελεί τον παράδεισο των low budget ταξιδιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: