Προτάσεις και ιδέες για κάθε μήνα (Ιούνιος - Αύγουστος)

ΙΟΥΝΙΟΣ
Είναι η εποχή του Ηλίου του Μεσονυκτίου εντός του Αρκτικού Κύκλου, γι' αυτό επωφεληθείτε από τις μεγάλες, φωτεινές ημέρες για να επισκεφθείτε τη Σκανδιναβία.

Αγοράστε μαύρη μάσκα για τα μάτια αν θέλετε να κοιμηθείτε στα Νησιά Λόφοτεν της Νορβηγίας: από τις αρχές Ιουνίου ως τα μέσα Ιουλίου ο ήλιος δεν δύει ποτέ πίσω από τα εντυπωσιακά τοπία τους. Τα νησιά είναι ο αγαπημένος τόπος ψαράδων, καλλιτεχνών και συγγραφέων ενώ βρίθουν από κορμοράνους, ουρίες και αετούς. Μείνετε σε rorbus κατάλληλα διαρρυθμισμένες καλύβες ψαράδων που στηρίζονται σε πασσάλους πάνω από το νερό και καθεμία ενοικιάζεται με τη δική της βάρκα και περάστε τον χρόνο σας ψαρεύοντας, κάνοντας κανό, περπατώντας στη φύση, σκαρφαλώνοντας στα βουνά και ίσως κάνοντας μπάνιο στις ασημένιες παραλίες.

Τον Ηλιο του Μεσονυκτίου μπορείτε να τον απολαύσετε και στο Τρόμσο της Νορβηγίας. Ανεβείτε μεσάνυχτα στο Βουνό Στορστάινεν για να θαυμάσετε την όμορφη θέα υπό το αχνό φως του ηλίου.

Αν είστε λάτρης των κήπων ή απλώς ρομαντικός, έχετε υπόψη σας ότι αυτό τον μήνα τα λουλούδια της Βρετανίας είναι σε πλήρη άνθηση. Προμηθευτείτε ένα φυλλάδιο από το Bed & Breakfast UK for Garden Lovers (δηλαδή, Ξενοδοχεία για λάτρεις των κήπων), Handywater Farm, Sibford Gower, Banbury, Oxon ΟΧ15 5ΑΕ. Η οργάνωση αυτή έχει 102 μέλη που προσφέρουν κατάλυμα προς 25-35 στερλίνες το άτομο τη βραδιά. Οι ενθουσιώδεις ιδιοκτήτες των μικρών αυτών ξενοδοχείων διατηρούν ενδιαφέροντες κήπους και θα σας δώσουν πληροφορίες για τους ανθοκομικούς θησαυρούς της περιοχής τους.

ΙΟΥΛΙΟΣ
Επισκεφθείτε τις στέπες της Μογγολίας για το Ναντάαμ, μια γιορτή κατά την οποία νομάδες και βοσκοί επιστρατεύουν όλες τις ικανότητές τους και συναγωνίζονται στην ιππασία, στην τοξοβολία και στην πάλη. Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό έθιμο που αναβιώνει σε όλη τη Μογγολία, όπου πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθείτε από τις πόλεις για να δείτε την παραδοσιακή ζωή των νομάδων που ζουν σε κετσεδένιες καλύβες. Μπορείτε να συνδυάσετε το Ναντάαμ με ένα ταξίδι με τον υπερσιβηρικό που προεκτείνεται από τη Μόσχα στο Ουλάν Μπατόρ.

Οι μανιώδεις σκιέρ πρέπει να κατευθυνθούν στη Νέα Ζηλανδία, στο Κουίνσταουν, για το μεγαλύτερο... χιονισμένο πάρτι του καλοκαιριού. Το Κουίνσταουν είναι το πιο "ματσό" χιονοδρομικό θέρετρο της χώρας: ράφτινγκ, bungee jumping, ποδηλασία στο βουνό, σκι από ελικόπτερο και λοιπά "απαιτητικά" αθλήματα είναι σχεδόν υποχρεωτικά. Αν βρεθείτε εκεί, μη χάσετε το "Wild & Wacky" (σε ελεύθερη μετάφραση: Εξαλλο & Τρελούτσικο), το Χειμερινό Φεστιβάλ, διάρκειας μίας εβδομάδας, που διοργανώνεται στα μέσα Ιουλίου και περιλαμβάνει ρέιβ στους δρόμους και πάρτι στις πλαγιές.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Αν αναζητάτε παραλίες, πηγαίνετε στις Σεϋχέλλες, (η περίοδος των βροχών φθάνει στο αποκορύφωμά της τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο). Μην παραμείνετε όμως μόνο στο Μαχέ, το πιο ανεπτυγμένο από τα νησιά· αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε και τα μικρότερα νησάκια.

Αν θέλετε να συνδυάσετε παραλία με διασκέδαση, πηγαίνετε στην Ινδονησία και πιο συγκεκριμένα στα Νησιά Γκίλι, κυρίως στο Γκίλι Τραουανγκάν, γνωστό και ως "νησί των πάρτι". Εκεί διοργανώνονται πάρτι προς τιμήν της πανσελήνου ενώ κάθε εβδομάδα ένα από τα εστιατόρια-ξενοδοχεία (όπου τα δωμάτια είναι καλύβες από μπαμπού) κάνει το δικό του πάρτι.

Τα τρία μικρά Γκίλι (Γκίλι Τραουανγκάν, Γκίλι Μένο και Γκίλι Εαρ) βρίσκονται στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής του νησιού Λομπόκ, το οποίο με τη σειρά του βρίσκεται ανατολικά του Μπαλί. Το Λομπόκ μοιάζει με το Μπαλί πριν από 20 χρόνια λιγότερο εξελιγμένο και περισσότερο παρθένο αν και η μεταξύ τους απόσταση είναι μόλις πέντε ώρες με το πλοίο. Σημειωτέον ότι "γκίλι" σημαίνει "νησί" στα ινδονησιακά.

(πηγή: BHMA)

Δεν υπάρχουν σχόλια: