Χαλκιδική

Οι ομορφιές των «σχεδόν νησιών» της Χαλκιδικής είναι ιδανικό φόντο για μαγευτικές διακοπές όλο το χρόνο, για όλα τα γούστα.

Η μοναδικότητα του τοπίου, το κοσμοπολίτικο περιβάλλον αλλά και οι ερημικές γωνιές της, οι παραδοσιακοί οικισμοί, η νησιωτική ατμόσφαιρα και η μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους είναι μερικοί από τους λόγους που αξίζει να κάνετε ένα οδοιπορικό στη Χαλκιδική.

Οδοιπορικό
Από τη Θεσσαλονίκη θα φτάσετε στη Νέα Καλλικράτεια και από κει θα συνεχίσετε παραλιακά για τα Νέα Μουδανιά. Από εδώ θα ξεκινήσει το οδοιπορικό σας στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, την όμορφη Κασσάνδρα. Στην ουσία πρόκειται για νησί που συνδέεται με τη στεριά μέσω της γέφυρας της Νέας Ποτίδαιας. Δείτε τη διώρυγα και τα ερείπια από το βυζαντινό κάστρο. Στη συνέχεια περάστε στη Νέα Φώκαια, που διαθέτει ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Έπειτα γνωρίστε τη Σάνη. Η παραλία της θεωρείται από τις ωραιότερες της περιοχής. Κατευθυνθείτε στη γραφική Άφυτο, όπου θα βολτάρετε στον οικισμό Αθύτου με παραδοσιακά σπίτια και θα δείτε το Λαογραφικό Μουσείο. Γνωρίστε ακόμη την Κασσάνδρεια με τα όμορφα σπίτια της και τον ανεμόμυλο, τα Φούρκα και την Καλάνδρα με την καταπληκτική παραλία του Ποσειδίου, όπου τα πεύκα κατεβαίνουν μέχρι τη θάλασσα.

Παίρνοντας το δρόμο για το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, τη Σιθωνία, θα περάσετε από τον Άγιο Μάμα και την Όλυνθο, όπου θα κάνετε μια στάση για να δείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης. Θαυμάσια εδώ η παραλία της Γερακινής. Συνεχίστε για το Νικήτα, περάστε στον Άγιο Νικόλαο με τον πύργο του και κάντε το γύρο της Σιθωνίας. Συνεχίστε στον Αρμενιστή. Η απέραντη αμμουδιά του θα σας συναρπάσει! Όταν καταφέρετε και... ξεκολλήσετε, περάστε στη Σάρτη, ένα γραφικότατο χωριό, και γνωρίστε τη Συκιά.

Από το Πόρτο Καρράς στο Άγιο Όρος
Σειρά έχει το κοσμοπολίτικο Πόρτο Καρράς. Το θέρετρο περιλαμβάνει 35 μικρές παραλίες με χρυσή άμμο! Ξεναγηθείτε στους περίφημους αμπελώνες. Ο Μαρμαράς είναι ένα ακόμη τουριστικό σημείο της Σιθωνίας. Όμορφες παραλίες εδώ: Σπαθιές, Ελιά και Καλογριά. Κάντε φυσικά και μια εκδρομή στο Άγιο Όρος. Οι γυναίκες δυστυχώς θα μείνουν στην όμορφη Ουρανούπολη. Μπορούν όμως να θαυμάσουν το τοπίο μέσα από το καΐκι που κάνει το γύρο του τρίτου ποδιού.

(πηγή: www.7merestv.gr, 19/10/2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια: