Γεύμα σε μουσείο

Δίπλα στα αρχαία και στα άλλα αξιοθαύμαστα έργα τέχνης "εκτίθενται" τώρα και οι σύγχρονες γαστρονομικές δημιουργίες

Κάποτε τα μουσεία είχαν να επιδείξουν μόνο τα αξιοθαύμαστα έργα τέχνης που φιλοξενούσαν στις αίθουσές τους, τώρα μερικά από αυτά έχουν επεκτείνει το καλό τους γούστο και στο εστιατόριο που διαθέτουν. Ηδη στο Μουσείο του Λούβρου διαθέτει ένα εστιατόριο χωρητικότητας 330 ατόμων τόσο επιβλητικό και μοναδικό όσο και οι υπόλοιπες αίθουσές του.
Παρόμοια έχουν και το Κέντρο Τέχνης Ζορζ Πομπιντού καθώς και η Βρετανική Πινακοθήκη. Εκτός όμως από αυτά μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας και στα εξής γνωστά μουσεία:

Μπιλμπάο, Μουσείο Guggenheim: Ο τιμημένος με δύο αστέρια Μισελέν σεφ δημιουργεί στο εστιατόριο του μουσείου μερικά από τα καλύτερα πιάτα-δείγματα της βασκικής κουζίνας. Εκεί θα γευθείτε τα καλύτερα θαλασσινά της πόλης. Μην παραλείψετε να παραγγείλετε τη σαλάτα με αστακό.
Λονδίνο, The Tate Gallery: Το εστιατόριο της διάσημης βρετανικής γκαλερί δεν φημίζεται τόσο για την ποικιλία των πιάτων του όσο για την τεράστια συλλογή των κρασιών του. Εχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε 700 ετικέτες το κρασί που θα συνοδεύσει το γεύμα σας. (Ανοικτό μόνο το μεσημέρι).

Λος Αντζελες, The Getty Center: Οι κάτοικοι του Μπελ Αιρ το προτιμούν για το κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα τους, όπου παράλληλα με το φαγητό απολαμβάνουν τον ήλιο της Καλιφόρνιας και την απίθανη θέα του Ειρηνικού ωκεανού. (Ανοικτό μόνο το μεσημέρι εκτός από την Πέμπτη και την Παρασκευή όπου λειτουργεί και το βράδυ).

Στοκχόλμη, Moderna Museet: Μινιμαλιστικός χώρος που λούζεται από το φως καθώς δεν υπάρχουν τοίχοι παρά μόνο τεράστια παράθυρα. Το μενού λιτό, όπως και η φιλοσοφία ολόκληρου του μουσείου. Μην παραλείψετε το επιδόρπιο!

Τορόντο, Royal Ontario Museum: Η σεφ Τζέιμι Κένεντι χρησιμοποιεί αποκλειστικά υλικά τα οποία παράγονται με οικολογικές μεθόδους και δημιουργεί υγιεινές και φίνες γεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: