Εμπειρίες στην Ευρώπη

Οι φημισμένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί Rough Guide είναι γνωστοί όχι μόνο για την ορθότητα αλλά και για την πληθώρα των πληροφοριών που παρέχουν. Αυτή τη φορά τα αποτελέσματα της πολύμηνης έρευνας δεν έγιναν για μια συγκεκριμένη χώρα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη.

Δύο εκ των συγγραφέων του οδηγού ξεχώρισαν για λογαριασμό των αναγνωστών της βρετανικής εφημερίδας "Independent" τις καλύτερες αλλά και τις χειρότερες εμπειρίες τους από τις περιπλανήσεις τους στη Γηραιά Ηπειρο.

Η καλύτερη μπίρα στην Ευρώπη
Η Πράγα φαίνεται ότι έχει ξαναβρεί τη χαμένη της αίγλη, αν κρίνει κανείς από τον αυξημένο αριθμό των ταξιδιωτών που την επισκέπτονται. Νέοι στην πλειονότητά τους κατακλύζουν κάθε βράδυ τα καφέ και τα μπαράκια της πόλης, όχι για να σχεδιάσουν τη δεύτερη Βελούδινη Επανάσταση, αλλά για να δοκιμάσουν την εξαίρετη γεύση της ντόπιας μπίρας, γνωστής σε όλο τον κόσμο. Δοκιμάστε την Pilsner Urquell και την Budvar και τότε θα καταλάβετε γιατί όλες οι υπόλοιπες είναι απλώς φθηνές απομιμήσεις.

Το ωραιότερο τοπίο
Αναμφισβήτητα η διαδρομή στο Ρινγκ οβ Κέρι (Ring of Kerry) στην Ιρλανδία είναι μαγευτική. Γνωστή σε πολλούς, συγκεντρώνει μεγάλους αριθμούς επισκεπτών καθημερινά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η καλύτερη ώρα για να απολαύσετε την απεραντοσύνη του τοπίου είναι το απόγευμα, γιατί τότε τα πλήθη έχουν αποχωρήσει. Μια άλλη λύση είναι να βρείτε ένα πανδοχείο για να διανυκτερεύσετε. Ετσι θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το μοναδικό θέαμα της δύσης του ηλίου στον Ατλαντικό.

Η γλώσσα του σώματος
Προσέξτε ιδιαίτερα αν βρεθείτε στη Βουλγαρία και χρειαστείτε τη βοήθεια των ντόπιων: οι κινήσεις της κεφαλής τους μπορεί να σας μπερδέψουν. Οι Βούλγαροι, συνήθως, για να δείξουν ότι συμφωνούν κουνούν αριστερά-δεξιά το κεφάλι τους, ενώ όταν αρνούνται το κουνούν πάνω κάτω. Το χειρότερο είναι ότι μερικές φορές το κάνουν επίτηδες, αν καταλάβουν ότι το άτομο στο οποίο απευθύνονται είναι ξένος. Για να "βγάλετε άκρη" καλό είναι να ξέρετε ότι da σημαίνει "ναι" και ne σημαίνει "όχι".

Το καλύτερο τζαζ μπαρ
Το Παρίσι είναι γνωστό για τη νυχτερινή ζωή του και για τα κλαμπ όπου παίζεται ζωντανή μουσική. Απολαύστε τους ήχους της ζωντανής τζαζ πίνοντας το ποτό σας σε οποιοδήποτε μπαράκι του Σεν Ζερμέν. Αυτό όμως που πραγματικά ξεχωρίζει είναι το L' Eustache στην οδό Μπέργκερ, όπου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ποιοτική τζαζ μουσική ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η μεγαλύτερη απογοήτευση
Η Πτώση της Βαστίλλης θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της Γαλλικής Επανάστασης. Αν περιμένετε ωστόσο να αντικρίσετε ένα μεγαλοπρεπές μνημείο στην ομώνυμη πλατεία, μάλλον θα απογοητευθείτε. Στο σημείο όπου κάποτε υπήρξε η θρυλική φυλακή της Βαστίλλης υπάρχουν σήμερα μια σειρά μικροσκοπικές μαρμάρινες πλάκες εις ανάμνησιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: