Λονδίνο: Ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι!

Η πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας είναι πανέτοιμη να φιλοξενήσει όσους θέλουν να ζήσουν σε ξέφρενο εορταστικό ρυθμό.

Το Λονδίνο έχει τον αέρα μιας Μητρόπολης η οποία κατέχει ηγετική θέση στον κόσμο των σύγχρονων Τεχνών και των μοντέρνων τάσεων. Τη μαγική ατμόσφαιρα μιας τεράστιας σκηνής επάνω στην οποία συνταιριάζονται άνθρωποι απ' όλα τα πλάτη και τα μήκη του κόσμου με έναν τρόπο μοναδικό, με μια τρέλα που θυμίζει διαρκή γιορτή.

Στο κέντρο
Παρότι είναι η μεγαλύτερη σε ­έκταση πόλη της Ευρώπης, τα κυριότερα αξιοθέατά του βρίσκονται στο μαζεμένο και νοικοκυρεμένο κέντρο του. Η καρδιά του τουριστικού Λονδίνου είναι βεβαίως η πλατεία Τραφάλγκαρ. Σήμα κατατεθέν της η Στήλη του Νέλσονα, ύψους 43,5 μέτρων. Βόρεια βρίσκεται το Γουέστ Εντ και το Μπλούμσμπερι όπου θα ­επισκεφθείτε το Βρετανικό Μουσείο. Δυτικά, το Γουεστμίνστερ, το Γουάιτχολ, τα ­Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το Χάιντ Παρκ. Ανατολικά θα βολτάρετε στο Κόβεντ Γκάρντεν και στο Σίτι, το επιχειρηματικό κέντρο της πόλης. Στη νότια όχθη του Τάμεση θα απολαύσετε άλλον ένα θαυμάσιο περίπατο! Προτού, όμως, δείτε όλα αυτά θα επισκεφθείτε βεβαίως την Εθνική Πινακοθήκη, μια από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες του κόσμου, στη βόρεια πλευρά της πλατείας Τραφάλγκαρ. Στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ θα εντυπωσιαστείτε από τη μεγαλοπρέπεια. Συνεχίστε προς την Πινακοθήκη Τέιτ με την τεράστια συλλογή.

Στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ
Η αλλαγή της φρουράς αποτελεί must του Λονδίνου και αξίζει να την παρακολουθήσετε. Στην πλατεία Πικαντίλι θα δείτε το άγαλμα του Έρωτα. Επισκεφθείτε ακόμη τη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών. Αν εκτός από λάτρεις της Τέχνης είστε και λάτρεις των ­αγορών, περπατήστε στις οδούς Ρίτζεντ και Όξφορντ. Τα μαγαζιά τους θα σας εντυπωσιάσουν. Αν πάλι θέλετε νυχτερινή ζωή, μην παραλείψετε ένα πέρασμα ­από το κεφάτο Σόχο. Στο Κόβεντ Γκάρντεν, πάλι, μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποια παραγωγή όπερας με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων. Η περιοχή γύρω από την Όπερα είναι μία από τις ομορφότερες του Λονδίνου, γεμάτη καφέ και κομψά μαγαζιά. Η πλατεία Ράσελ στη συνοικία Μπλούμσμπερι είναι η μεγαλύτερη πλατεία του Λονδίνου. Όσο για το Βρετανικό Μουσείο που βρίσκεται στην περιοχή, όχι μόνο είναι γεμάτο ανεκτίμητους θησαυρούς απ? όλο τον κόσμο, αλλά «φιλοξενεί» και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία ο λόρδος Έλγιν είχε αφαιρέσει από τη ζωφόρο του ναού.

Στον Πύργο
Συνεχίστε την περιήγησή σας με μία επίσκεψη στο Σίτι. Εδώ, εκτός από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου θα δείτε και τον Πύργο του Λονδίνου, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως κάστρο, ανάκτορο, οπλοστάσιο, φυλακή, χώρος φύλαξης πολύτιμων αντικειμένων, αλλά και τόπος εκτελέσεων για περισσότερα από 900 χρόνια. Ένα άλλο πολύ σημαντικό αξιοθέατο είναι η Γέφυρα του Λονδίνου, που στέκει επάνω από τον Τάμεση με τους δύο πύργους της, ύψους 25 μέτρων έκαστος. Το τεράστιο Χάιντ Παρκ (καλύπτει έκταση 1.450 στρεμμάτων), ο Ζωολογικός Κήπος, η δημοφιλής συνοικία Κάμντεν με την ξεχωριστή της ατμόσφαιρα, αλλά και η συνοικία Ηστ Εντ είναι μερικές ακόμα από τις στάσεις που πρέπει να κάνετε στη διάρκεια της βόλτας σας.

Πληροφορίες
Μετάβαση: Easy Jet (τηλ.: 210-3530300), British Airways (τηλ.: 8011176000), Ολυμπιακές Αερογραμμές (τηλ.: 210-9666666) και Aegean Airlines (τηλ.: 210-6261700).

Διαμονή: Για φτηνή διαμονή επιλέξτε ένα από τα εκατοντάδες bed and breakfast που θα βρείτε σε όλες τις γειτονιές. ­Από ξενοδοχεία, σας προτείνουμε τα Athenaeum (τηλ.: 7499-3464), Βerkeley (τηλ.: 7235-6000), Byron (τηλ.: 7243-0987), Bryanston (τηλ.: 7262-3141), Hart House (τηλ.: 7935-2288) και Jenkins (τηλ.: 7387-2067).

Χρήσιμα: Αυτόματο: 0044207 ή 0044208 Νόμισμα: Λίρα Αγγλίας (1 λίρα αντιστοιχεί σε 1,20 ευρώ). Ώρα: 2 ώρες πίσω.

Φαγητό: Το ιταλικό Spiga, το κινέζικο Chuen Cheng Ku, το ιαπωνικό Yo! Sushi, το βρετανικό Simpson?s in the Strand, το μεσογειακό Daphne?s και το ελληνικό Costas Fish Restaurant είναι μερικές καλές λύσεις. Το Le Caprice είναι ένα από τα δημοφιλή στέκια των επωνύμων.

Διασκέδαση: Στις παμπ με την εντυπωσιακή διακόσμηση και την άφθονη μπίρα. Κλαμπ: Velvet Room, The End, Ministry of Sound και Fabric.

Αγορές: Ο παράδεισος των ­αγορών εδώ και δεκαετίες!

(πηγή: www.7merestv.gr, 19/12/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: