Στοπ στα σχέδια για λειτουργία ξενοδοχείου στη βίλα των Φον Τραπ

Η αυστριακή πόλη του Σάλτσμπουργκ μπλόκαρε τα σχέδια μετατροπής της έπαυλης της οικογένειας Φον Τραπ σε ξενοδοχείο. Η βίλα έχει γίνει γνωστή μέσα από την πολύ επιτυχημένη ταινία Η Μελωδία της Ευτυχίας, του 1965.

Η έπαυλη των Φον Τραπ αναμενόταν να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο φέτος.

Ωστόσο, ο δήμος του Σάλτσμπουργκ μπλόκαρε τα σχέδια έπειτα από διαμαρυρίες των κατοίκων στην ακριβή αυτή περιοχή.

Οι Φον Τραπ έγιναν διάσημοι από την ταινία του 1965 με τίτλο Η Μελωδία της Ευτυχίας με πρωταγωνίστρια την Τζούλι Αντριους στον ρόλο της νταντάς, που ερωτεύεται και τελικώς παντρεύεται ο Φον Τραπ.

Σύμφωνα με στοιχεία του δήμου, το 40% των τουριστών που επισκέπτονται το Σάλτσμπουργκ, γενέτειρα του Μότσαρτ, κάνουν οπωσδήποτε μια βόλτα και από την έπαυλη των Φον Τραπ, την οποία γνωρίζουν από την ταινία.

Οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του ξενοδοχείου σχεδίαζαν να δώσουν για ενοικίαση 14 δωμάτια. Οι Αυστριακοί μπορούν ήδη να παντρεύονται στο εκκλησάκι της έπαυλης.

Όμως, οι αντίπαλοι του σχεδίου φοβούνται ότι οι τουρίστες θα προκαλούσαν προβλήματα, όπως φασαρία και επιδείνωση του κυκλοφοριακού της πόλης.

Οι κατασκευαστές του ξενοδοχείου απαντούν πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, για να ανατρέψουν την απαγόρευση, παρόλο που η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τρία χρόνια.

Η οικογένεια Φον Τραπ ζούσε στην έπαυλη από το 1923, πριν οι ναζί καταλάβουν την Αυστρία το 1938.

Αφού οι Φον Τραπ την εγκατέλειψαν, στη βίλα έμεινε ο Χάινρχ Χίμλερ μέχρι το 1945.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο τη βίλα αγόρασε ένα ιεραποστολικό τάγμα, το οποίο στη συνέχεια την πώλησε με σκοπό τη λειτουργία της ως ξενοδοχείο.

(πηγή: www.in.gr, 5/12/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: