Τουριστικές κάρτες απεριορίστων διαδρομών

Πώς θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα όταν ταξιδεύετε στις ευρωπαϊκές χώρες

Οταν είμαστε στο εξωτερικό θέλουμε να γνωρίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την πόλη στην οποία βρισκόμαστε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε μια περιουσία γιατί το συνάλλαγμα μας είναι πολύτιμο. Τι μπορείτε να κάνετε; Να προμηθευθείτε τις ειδικές τουριστικές κάρτες απεριορίστων διαδρομών ώστε να γλιτώσετε χρόνο και χρήμα. Για τα "πού", "πώς", "πόσο", διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ: Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλές, ανάλογα με το μέσο συγκοινωνίας που χρησιμοποιείτε περισσότερο. Πάντως, αν πρόκειται να μπείτε στα περισσότερα (λεωφορείο, μετρό, τραμ), η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε την ημερήσια κάρτα dagkaarten. Η οποία βεβαίως κυκλοφορεί σε αρκετές παραλλαγές, με μειωμένη τιμή όταν πρόκειται να εκδοθεί για παιδιά ή όταν τα δρομολόγια που πρόκειται να κάνετε περιορίζονται στο κέντρο της πόλης. Μπορείτε να την αγοράσετε μέσα στο λεωφορείο ή στο τραμ, αλλά και από τα αυτόματα μηχανήματα που υπάρχουν στους σταθμούς των λεωφορείων.
Αν θέλετε μια κάρτα για περισσότερες ημέρες, κυκλοφορεί αντίστοιχη εβδομαδιαία ή και για πιο πολύ.
Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.amsterdam.nl

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στην 24ωρη, με την οποία μπορείτε να κάνετε δέκα διαδρομές με το λεωφορείο ή με το μετρό, τη 48ωρη και την 72ωρη, οι οποίες σας προσφέρουν απεριόριστες διαδρομές μέσα σε αυτά τα χρονικά όρια. Για παιδιά ηλικίας 6-15 ετών υπάρχει έκπτωση στην τιμή. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τμήμα πληροφοριών του κεντρικού Γραφείου Τουρισμού της Βαρκελώνης, στο τηλέφωνο 00034.93304.3421.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Η καλύτερη επιλογή είναι η λεγόμενη WelcomeCard, η οποία σας προσφέρει απεριόριστες διαδρομές για 72 ώρες. Ισχύει για έναν ενήλικο ο οποίος συνοδεύει ως 3 παιδιά κάτω των 14 ετών, για το λεωφορείο και για κεντρικές ζώνες του τρένου. Μπορείτε να την αγοράσετε από κεντρικούς σταθμούς λεωφορείων, από κεντρικά κιόσκια του Γερμανικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και από τη ρεσεψιόν μεγάλων ξενοδοχείων.
Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.btm.de

ΛΟΝΔΙΝΟ: Αν βρεθείτε στη βρετανική πρωτεύουσα μόνο για το Σαββατοκύριακο, προτιμήστε την αντίστοιχη κάρτα (Weekend Travel Card), η οποία είναι φθηνότερη από δύο ημερήσιες. Υπάρχει βεβαίως και η οικογενειακή κάρτα (Family Travel Card), η οποία καλύπτει έναν ή δύο ενηλίκους και ως 4 παιδιά και ισχύει για μία ημέρα, για οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα λεωφορεία και στο μετρό. Θα τις βρείτε στους σταθμούς τρένων, λεωφορείων, καθώς και σε κεντρικά κιόσκια όπου πωλούνται εφημερίδες και περιοδικά.
Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.transportforlondon.gov.uk

ΠΑΡΙΣΙ: Η κάρτα Paris Visite ισχύει για μία, δύο, τρεις ή πέντε ημέρες και καλύπτει μόνο τις διαδρομές με το λεωφορείο. Οι κάρτες Metro και RER χωρίζονται σε τρεις ζώνες και σας δίνουν τη δυνατότητα να ταξιδέψετε με το μετρό ή με το συμβατικό τρένο στις ζώνες που έχετε επιλέξει. Για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα υπάρχει η Carte Orange, η οποία ισχύει για μία εβδομάδα και για την έκδοσή της απαιτείται φωτογραφία διαβατηρίου. Θα τις βρείτε σε όλους τους μεγάλους σταθμούς τρένων, λεωφορείων και μετρό.
Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ratp.com

ΡΩΜΗ: Η Αιώνια Πόλη διαθέτει τρεις κατηγορίες καρτών. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για μία περίπου ώρα, σας συμβουλεύουμε να αγοράσετε την ΒΙΤ (Biglietto Integrato a Tempo), η οποία διαρκεί 75 λεπτά και θα πρέπει να σας τη σφραγίσουν στην αρχή και στη λήξη της χρονικής περιόδου. Για απεριόριστες διαδρομές μέσα στην ημέρα ζητήστε την Biglietto Integrato Giornaliero. Τέλος, υπάρχει και η εβδομαδιαία. Τις κάρτες μπορείτε να τις αγοράσετε από τους σταθμούς των τρένων ή των λεωφορείων.
Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.romeguide.it

ΒΙΕΝΝΗ: Η Vienna Card σάς δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο, το τρένο και το μετρό για 72 ώρες και μπορείτε να τη βρείτε στα κεντρικά τουριστικά κιόσκια πληροφοριών, χρεώνοντάς την και στην πιστωτική σας κάρτα με ένα τηλεφώνημα στο 0043.1798.440028.

Δεν υπάρχουν σχόλια: