Το αεροδρόμιο προκαλεί... αμνησία

Με την κοσμοσυρροή στα αεροδρόμια, τα μηχανήματα ελέγχου που πρέπει να περάσουμε και τα λαμπερά μαγαζιά των Duty Frees είναι πολύ εύκολο να ξεχάσουμε, να χάσουμε ή να μας κλέψουν κάποια από τις προσωπικές μας αποσκευές. Γι' αυτό έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα:

Βεβαιωθείτε ότι ξέρετε πάντα πού βρίσκονται τα πράγματά σας (η χειραποσκευή σας, οι σακούλες με τα ψώνια που κάνατε κτλ.). Αν είναι δυνατόν έχετε τα πολύτιμα αντικείμενα (πορτοφόλι, διαβατήριο, εισιτήριο, κλειδιά) επάνω σας.

Κλειδώστε τη βαλίτσα και τη χειραποσκευή σας.

Αν πρόκειται να τηλεφωνήσετε, τοποθετήστε τα ογκώδη αντικείμενα που έχετε μαζί σας (χειραποσκευή, σακούλες) ανάμεσα στα πόδια σας. Προτού φύγετε από τον θάλαμο σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε ξεχάσει το πορτοφόλι, την τσάντα και την ατζέντα σας.

Οταν πρόκειται να περάσετε από τον ανιχνευτή μετάλλων, περιμένετε ώσπου να μαζέψει ο μπροστινός σας τα μικροαντικείμενά του από τον δίσκο προτού τοποθετήσετε τα δικά σας.

Οταν βρίσκεστε μπροστά στο γκισέ για να κάνετε "τσεκ ιν", μην απομακρύνεστε από τις αποσκευές σας ακόμη και αν πρόκειται για "ένα λεπτό". Ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας είναι απασχολημένος με τον έλεγχο των εισιτηρίων και συνεπώς δεν μπορεί ταυτόχρονα να προσέχει και τα πράγματά σας.

Από τη στιγμή που θα εισέλθετε στο αεροδρόμιο ως την επιβίβασή σας στο αεροπλάνο θα χρειαστεί να επιδείξετε το εισιτήριο και το διαβατήριό σας αρκετές φορές. Γι' αυτό κρατήστε τα μαζί στην ίδια τσέπη του σακακιού ή της τσάντας σας.

Εχετε τον νου σας κάθε φορά που πέφτει κάποιος πάνω σας, ιδιαίτερα αν βρίσκεστε σε κυλιόμενες σκάλες ή βγαίνετε από το ασανσέρ. Είναι το συνηθισμένο κόλπο των πορτοφολάδων και των μικροκλεφτών. Μέσα στη σύγχυση σας... ξαλαφρώνουν από το πορτοφόλι ή την τσάντα σας εν ριπή οφθαλμού.

Οταν φτάνετε μπροστά στον κυλιόμενο διάδρομο των αποσκευών, μετά την προσγείωση, είναι καλύτερο να περιμένετε τη βαλίτσα σας να έρθει κοντά σας παρά να αφήσετε τα υπόλοιπα πράγματά σας αφύλακτα για να πάτε να την πάρετε.

(πηγή: BHMA)

Δεν υπάρχουν σχόλια: