Συμβουλές - Στην καμπίνα του αεροπλάνου

Το φαγητό του αεροπλάνου είναι γεμάτο νάτριο και χημικά συντηρητικά. Είναι καλή ιδέα να πάρετε μαζί σας φρέσκα φρούτα - ειδικά, φρούτα που καθαρίζονται (πορτοκάλια, μπανάνες, μήλα) που είναι πηγή φυτικών ινών.

Στο complimentary breakfast καλύτερα να αποφύγετε τα κρουασανοειδή. Πιείτε το ποτήρι το χυμό και φάτε τα δημητριακά.

Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν ειδικά γεύματα - vegetarian, kosher, ινδικά. Ακόμα και αν δεν είστε σε κάποια ειδική δίαιτα, είναι καλή ιδέα - συνήθως είναι πιο νόστιμα και ετοιμάζονται με μεγαλύτερη φροντίδα από τα κοινά γεύματα. Φροντίστε να τα ζητήσετε πριν κλείσετε το εισητήριό σας. Επίσης τηλεφωνήστε στην αεροπορική εταιρεία τουλάχιστον 24 ώρες πριν και φροντίστε να υπενθυμίσετε την επιθυμία σας όταν κάνετε check in.

Να θυμάστε πως στον αέρα ένα ποτό μετράει επί δυο λόγω βαρύτητας. Καλύτερα να αποφύγεται εντελώς το αλκοόλ και την καφεϊνη. Και τα δυο αφυδατώνουν το σώμα σας και αυτό μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στους αστραγάλους και jet lag.

Να πίνετε ένα λίτρο νερό κάθε τρεις ώρες γιατί η βαρύτητα αυξάνει την αφυδάτωση, αν πετάτε σε οικονομική θέση, είναι καλή ιδέα να φέρνετε το δικό σας μπουκάλι.

Έρευνες σε ταξιδιώτες business και first class δείχνουν πως τα αεροπορικά ταξίδια είναι η συχνή ευκαιρία να σκεφτούν για τη δουλειά τους ή την καριέρα τους. Το να ξεθεωθείτε μπροστά στο laptop μπορεί να αποδειχτέι λιγότερο αποτελεσματικό μακροπρόθεσμα από το να βάλεις το κάθισμα πίσω και να σκεφτείτε με την ησυχία σας.

Να φυλάτε το laptop σας είτε πάνω σας είτε κάτω από τη θέση μπροστά σας. Τα αντικείμενα που βρίσκονται πάνω από τις θέσεις μετατοπίζονται και μπορεί να χαλάσουν.

Μετά το βραδινό οι εταιρείες γεμίζουν την καμπίνα με ζεστό αέρα για να σας κοιμήσουν και να ξεκουραστεί το προσωπικό, και με κρύο για να σας ξυπνήσουν για το επόμενο γεύμα. Γιαυτό έχετε μαζί σας ένα τζάκετ.

Να σηκώνεστε συχνά για να τεντώνεστε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να ασκηθείτε στο αεροπλάνου. Μπορείτε να σηκώνεστε στις μύτες, να κάνετε κάμψεις στομάχου και να ανεβοκατεβάζετε τους ώμους καθισμένος. Αυτό διατηρεί την καλή κυκλοφορεία του αίματος.

Οι καμπίνες των αεροπλάνων έχουν πολύ λίγη υγρασία. Όσοι φοράνε φακούς επαφής καλό είναι να χρησιμοποιούν κολλύριο για να μην ξεραίνουν τα μάτια τους. Επίσης είναι καλό να βγάζουν τους φακούς πριν πάρουν έναν ύπνο.

Φροντίστε να έχετε φορέσει άνετα ρούχα που επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: