Συμβουλές - Αν θέλετε να κοιμηθείτε στην πτήση

Οι καλύτερες θέσεις για ύπνο είναι αυτές δίπλα στο παράθυρο στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου. Οι θέσεις μάλιστα που βρίσκονται μπροστά στις μηχανές είναι, αυτονόητα, πιο ήσυχες από τις πίσω. Οι θέσεις δίπλα στο παράθυρο σ' αφήνουν να ξαπλώσεις στο κενό μεταξύ του παραθύρου, να ελέγχεις πόσο φως μπαίνει ανοιγοκλείνοντας το κάλυπτο και δεν υπάρχει περίπτωση να σε περάσει κάποιος για να βγει έξω. Το μόνο μειονέκτημα είναι, ότι όταν ξυπνήσεις και θες να σηκωθείς, μπορεί ο διπλανός σας να κοιμάται.

Φροντίστε να έχετε πάνω σας μια αποσκευή. Αν έχετε δυο, η μια μπορεί να καταλήξει στα πόδια σας και τότε είναι δύσκολο να κοιμηθείτε.

Αποφύγεται τον καφέ. Πριν μπείτε στο αεροπλάνο και την ώρα που τον σερβίρουν.

Αποφύγεται το φως. Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν μάσκες ύπνου στις υπερατλαντικές πτήσεις, αλλά για να είστε σίγουροι ρωτήστε ή αγοράστε μια από πριν.

Επειδή ποτέ δεν υπάρχουν αρκετές κουβέρτες και μαξιλάρια, φροντίστε να μπείτε στο αεροπλάνο νωρίς. Αν δε δείτε ένα σετ στη θέση σας, ρωτήστε την αεροσυνοδό.

Να φοράτε παπούτσια που μπαίνουν και βγαίνουν εύκολα.. Δεν είναι εύκολο να δένεις και να λύνεις κορδόνια στη διάρκεια της πτήσης. Στις υπερατλαντικές πτήσεις χρησιμοποίησε τις κάλτσες που σας δίνουν, κρατούν τα πόδια ζεστά και διευκολύνουν την κυκλοφορία.

Να φοράτε ωτοασπίδες. Κάντε χρήση και
ενός δικού σας μαξιλαριού για το λαιμό, βοηθά πολύ σε μεγάλες πτήσεις.

Αποφύγεται την τελευταία σειρά. Συνήθως οι θέσεις αυτές δεν πέφτουν πίσω. Το ίδιο συμβαίνει κι σε πολλές θέσεις μπροστά σε εξωτερικές σειρές για να μην εμποδίζουν σε περίπτωση ανάγκης. Τέλος, να αποφεύγετε και τις μεσαίες θέσεις γιατί συχνά τα μπράτσα δεν σηκώνονται. Ο ύπνος σε μερικές από αυτές μπορεί να αποδειχτεί μαρτύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: