Ταξιδέψτε με άνεση

Πολλοί δυσανασχετούν με τη σκέψη ενός πολύωρου αεροπορικού ταξιδιού, ιδιαίτερα αν ο τελικός προορισμός τους βρίσκεται σε διαφορετική χρονοζώνη, οπότε βιώνουν το γνωστό και αναπόφευκτο τζετ λαγκ. Ισως, αν ακολουθήσετε τις παρακάτω πρακτικές συμβουλές των πολυταξιδεμένων συνεργατών της Πυξίδας, να αυξήσετε την άνεση και να μετριάσετε την ταλαιπωρία σας.

Πολύωρα ταξίδια
Πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας φάτε ελαφρά, αποφύγετε τα οινοπνευματώδη και καταναλώστε άφθονο νερό.

Για το ταξίδι φορέστε άνετα ρούχα, που δεν σφίγγουν το σώμα σας. Προτιμήστε τα μαλακά υφάσματα. Αν κάτι τέτοιο (πριν από το ταξίδι) δεν είναι εφικτό, αλλάξτε μέσα στο αεροπλάνο. Κατά τη διάρκεια της πτήσης βγάλτε τα παπούτσια σας.

Ανά μία ώρα περπατήστε μια-δύο φορές πάνω κάτω στους διαδρόμους του αεροσκάφους και τεντωθείτε (πόδια, χέρια) για να αποφύγετε το "στατικό οίδημα" πρησμένους αστραγάλους και "πιασμένη" μέση.

Ζητήστε μια από τις θέσεις που βρίσκονται κοντά στις εξόδους κινδύνου ή στην πρώτη σειρά της καμπίνας, αφού όμως ελέγξετε προηγουμένως ποιος κάθεται (αν κάθεται κάποιος) δίπλα σας. (Επειδή είναι οι πιο άνετες θέσεις, πολλές φορές δίνονται σε μητέρες με παιδιά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: