Γάμοι στο εξωτερικό

Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε τη... σημαντικότερη ημέρα της ζωής σας και σκέφτεστε να πείτε το πολυπόθητο "Ναι" στο έτερόν ήμισυ τελώντας το γαμήλιο μυστήριο στο εξωτερικό, καλό είναι να γνωρίζετε τα ακόλουθα, ώστε να μη βρεθείτε προ δυσαρέστων εκπλήξεων:

Ινδονησία: Για να μην την "πατήσετε" όπως ο Μικ Τζάγκερ και η Τζέρι Χολ, οι οποίοι παντρεύτηκαν στο Μπαλί αλλά ο γάμος τους ακυρώθηκε λόγω του ότι δεν είχαν συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνταν από τις τοπικές αρχές, μάθετε ότι δεν χρειάζεται να ασπαστείτε τον ινδουισμό για να μπορέσετε να τελέσετε το μυστήριο. Αρκεί να ανήκετε και οι δύο στην ίδια θρησκεία.
Σάντα Λουτσία: Αν ονειρεύεστε γάμο στην ακτή, με τον ήλιο να "φιλάει" τη θάλασσα καθώς δύει, μάλλον διαλέξατε λάθος νησί. Ο χορός του Ησαΐα θεωρείται άκυρος μετά το ηλιοβασίλεμα.

Αρούμπα: Επιλέξτε το νησί για τον μήνα του μέλιτος και όχι για την τέλεση του γάμου σας, εκτός και αν ο ένας εκ των δύο είναι Ολλανδός οι γάμοι μεταξύ των μη ιθαγενών δεν είναι νόμιμοι αλλά η Αρούμπα θεωρείται ακόμη αποικία της Ολλανδίας.

Γαλλία: Για έναν επιτυχημένο γάμο α λα γαλλικά σημασία έχει η σωστή προετοιμασία και η κοινή διαμονή στη Γαλλία. Τι εννοούμε; Ο γάμος σας θα είναι έγκυρος μόνον αν προηγουμένως έχετε ζήσει και οι δύο επί 40 συνεχόμενες ημέρες στη Γαλλία εξαιρέσεις δεν γίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: