36 ώρες στην «κόκκινη» Σιντόνα της Αριζόνας

Η Σιντόνα της Αριζόνας έχει κάτι για όλα τα γούστα. Οι λάτρεις των εικαστικών τεχνών θα αγαπήσουν τις γκαλερί, οι ρέκτες της κατανάλωσης θα βρουν εκεί κομψά ρούχα, ενώ όσοι λατρεύουν το ύπαιθρο θα βρουν εκεί εντυπωσιακά μονοπάτια μέσα στην έρημο, με θέα τα επιβλητικά Κόκκινα Ορη.

Παρασκευή
5 μ.μ. - 11 μ.μ. - Κόκκινα βράχια
Τα κόκκινα βράχια της Σιντόνα αξίζουν μια βόλτα, μόλις φτάσετε στην πόλη. Φορέστε τα ορειβατικά σας παπούτσια και ετοιμαστείτε για μία μικρή εκδρομή μιάμισης ώρας, που θα σας μείνει αξέχαστη. Αν και είναι δύσκολο να βρείτε καλό «δυτικό» φαγητό στη Σιντόνα, το εστιατόριο Ελ Πόρταλ θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Με έμφαση στα τοπικά αγροτικά προϊόντα, ο σεφ επινοεί καθημερινά νέες συναρπαστικές γεύσεις. Η Σιντόνα δεν φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή. Παρ’ όλα αυτά, το μπαρ του ξενοδοχείου Αμάρα διαθέτει εξαίρετη λίστα κρασιών, και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Σάββατο
8 π.μ. - 2 μ.μ. Διάσημα πρωινά
Ξεκινήστε την ημέρα σας με κέφι και καλό πρωινό στο εστιατόριο Κόφι Ποτ, γνωστό για τις 101 ομελέτες του. Από εκεί, περάστε μία βόλτα από τα μαγαζιά του Χωριού Χειροτεχνίας, για καλά δείγματα λαϊκής τέχνης. Η πόλη είναι γεμάτη γκαλερί τέχνης, ίσως χάρη στον Ελβετό ζωγράφο Μαξ Ερνστ, που έζησε εκεί μεταξύ 1948 και 1953. Η μεγαλύτερη από αυτές, η Εξπόζουρς Ιντερνάσιοναλ, μπορεί να ικανοποιήσει κάθε γούστο. Απολαύστε το μεσημεριανό σας στο παραποτάμιο εστιατόριο Λ’ Ομπέρζ Σιντόνα.
2.30 μ.μ. - 11 μ.μ. Στην έρημο
Νοικιάστε τζιπ για να αναζητήσετε τις μυστηριώδεις δυνάμεις που κρύβονται στην έρημο ή απλώς για μία περιήγηση στην εξωτική περιοχή. Στη βεράντα του μπαρ Τι Γκάνο θα απολαύσετε ένα δροσερό κοκτέιλ. Αφού πέσει το σκοτάδι, ξανοιχτείτε λίγο στην έρημο για μοναδική θέα του έναστρου ουρανού.

Κυριακή
6 π.μ. - 11 π.μ. Βόλτα στους ουρανούς
Ειδικευμένα γραφεία ταξιδιών θα σας πάνε βόλτα με μπαλόνι, για απίστευτη θέα της Σιντόνα και της γύρω ερήμου. Στο παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού θα δείτε πώς μία εκκλησία μπορεί να αποτελέσει σημείο αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, καθώς σχεδιάστηκε το 1932 από την Μάργκεριτ Στάουντ, σημαντική εκπρόσωπο του αμερικανικού μοντερνισμού.

(πηγή: www.kathimerini.gr, 30/8/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: