Κανάρια νησιά: Μια κοντινή εξωτική όαση

Σμιλευμένα από τη λάβα, κυκλωμένα από τον ωκεανό, με ποικιλία τοπίου και φυσικές ομορφιές, θα σας συναρπάσουν?

Ενα σύμπλεγμα ηφαιστειογενών νησιών που είναι κυκλωμένα από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Γκραν Κανάρια
Η πρωτεύουσα Λας Πάλμας είναι μια πολύβουη, αλλά γοητευτική πόλη. Θα απολαύσετε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της. Η περιοχή Σάντα Καταλίνα αποτελεί το διασημότερο πόλο έλξης στη Λας Πάλμας. Κι αυτό λόγω της πανέμορφης παραλίας της, μήκους 3 χιλιομέτρων. Έξω από τη Λας Πάλμας, η νυχτερινή καρδιά του νησιού χτυπάει στο Μασπαλόμας και στην Πλάγια ντελ Ινγκλές. Προς το νότο, το μπάνιο είναι ιδιαίτερα απολαυστικό στις Πλάγια ντελ Κούρα, Πλάγια ντελ Τάουρο και Πλάγια ντε Ταραζαλίλιο.

Τενερίφη
Το ανατολικό μέρος του νησιού είναι ξερό και άγονο, ενώ το δυτικό πράσινο και εύφορο. Η πρωτεύουσα Σάντα Κρους είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ισπανίας. Περπατήστε στην παραλιακή Πλάγια ντε Εσπάνια καθώς και στον εμπορικό δρόμο Κάλε Καστίλλιο. Πηγαίνετε ως το γοητευτικό Καστίλιο ντε Σαν Χουάν. Δίπλα, θα εντυπωσιαστείτε από το υπερμοντέρνο Ωδείο, Αουντιτόριο ντε Τενερίφε, σχεδιασμένο από τον Σαντιάγκο Καλατράβα. Πέρα από τη Σάντα Κρους, στο Κριστομπάλ ντε λα Λαγκούνα θα δείτε τις ομορφότερες επαύλεις του νησιού. Στην Πλάγια ντε λας Αμέρικας θα βρείτε παμπ και καταστήματα με είδη δώρων. Να ανεβείτε με τελεφερίκ στη Ραμπλέτα.

Γκομέρα
Ενδιαφέροντα είναι τα παραδοσιακά σπίτια που έχουν απομείνει στο κέντρο της πρωτεύουσας Σαν Σεμπαστιάν. Μια καλή θέα όλης της πόλης θα απολαύσετε από το Μιραντόρ ντε λα Χίλα. Η Κοιλάδα του Μεγάλου Βασιλιά, ένα βαθύ φαράγγι με άγρια ομορφιά, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του νησιού. Την Γκομέρα μπορείτε να επισκεφθείτε με μονοήμερη εκδρομή από την Τενερίφη.

Πάλμα
Τα γραφικά σοκάκια της Σάντα Κρους θα σας εντυπωσιάσουν με την ομορφιά και την πολυχρωμία τους. Δώστε προσοχή στα μοναδικά μπαλκόνια της. Κάπου εκεί, στην Πλασέτα ντε Μπορέρο, καθίστε για να απολαύσετε έναν καφέ. Το Παλάθιο ντε Σαλαζάρ, ένα αναγεννησιακό ανάκτορο, είναι το κυριότερο αξιοθέατο της πόλης. Το πάρκο Νατιονάλ ντε λα Καλντέρα ντε Ταμπουριέντε έχει πολλά μαγικά να σας αποκαλύψει. Τέλος, η μαύρη αμμουδιά στην παραλία του Πουέρτο Νάος σας περιμένει.

(πηγή: www.7merestv.gr, 1/8/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: