Η ελληνική γωνιά της Route 66

Είναι ο θρυλικότερος δρόμος στον κόσμο. Η Route 66 έχει γίνει τραγούδι, σήριαλ, ταινία, έχει εμπνεύσει βιβλία και σενάρια, και κάθε χρόνο δέχεται εκατοντάδες "προσκυνητές" που θέλουν να δουν τι απέμεινε από το μυθικό αυτό δρόμο.

Από το Σικάγο ως το Έλ Έι, μια σειρά μοτέλ, εστιατορίων και μπαρ, άριστα συντηρημένων, συνεχίζουν να προσφέρουν στον ταξιδιώτη νοσταλγία και τις υπηρεσίες τους.

Από τα ιστορικά εστιατόρια πολλά - τα σημαντικότερα- είναι σε ελληνικά χέρια. Το Λου Μίτσελς στο Σικάγο, από όπου ξεκινά ο δρόμος, το Άριστον στο Λίτσφιλντ του Ιλινόι, το "Σταυροδρόμι" (Crossroads) του Νικ Μανώλη είναι τα πιο σημαντικά.

Το τελευταίο, μάλιστα, βρίσκεται σε λενα θρυλικό σταυροδρόμι - εξ ου και το όνομά του.
Ο Νικ Μανωλης εξήγησε στο skai.gr γιατί το εστιατόριό του, στην Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού, αποτελεί θρύλο αλλά και γιατί ο ίδιος αποφάσισε να δουλέψει ως εστιάτορας.
Ένα εστιατόριο δε μπορεί να ζήσει μόνο από τους αφισιονάδος της Route 66.

Οι κάτοικοι της Αλμπουκέρκης είναι εκείνοι που κρατούν ζωντανό το μαγαζί, και περηφανεύονται για την υγιεινή κουζίνα του, που περιλαμβάνει ελληνικότατα πιάτα, όπως το τόσο "μαμαδίστικο" κοτόπουλο με μπάμιες, αλλά και τον καταπληκτικό μπακλαβά της Ασημίνας, της γλυκιάς και χαμογελαστής γυναίκας του Νικ.

"Χάρη στο Νικ έχασα 45 κιλά. Απλώς αντικατέστησα το μεσημεριανό μου με τις σαλάτες του" μας λέει περήφανα ένας από τους πελάτες που χαιρετούν θερμά, προσωπικά, τον Νικ, μέλος δραστήριο του εμπορικού συλλόγου στην πιο ροκ εν ρολ πόλη του Νέου Μεξικού. Λίγη μεσόγειος στη Route δεν έβλαψε ποτέ!

(πηγή: www.skai.gr, 8/8/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: