Καρχηδόνα: Εστέτ προορισμός

Στα ανέμελα σίξτις η Μπριζίτ Μπαρντό κυκλοφορούσε στα σκεπαστά παζάρια της Τύνιδας με ένα μεταξωτό καφτάνι να τυλίγει απαλά τις θρυλικές καμπύλες της. Οι νεο-χίπις σταρ των ‘00ς σαν τη Μαντόνα, τον Ewan Mg Gregor ή τον Sting, ταξιδεύουν incognito την Τυνησία για να γίνουν ένα με το πολύχρωμο πλήθος κρυμμένοι πίσω από τις πτυχές ενός foutas, σαρόνγκ του αφρικανικού βορρά.

Βάλτε κι εσείς στη ζωή σας μυστήριο κι εξωτισμό, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τα ethnic ρούχα κι αξεσουάρ που αραχνιάζουν στην ντουλάπα σας, με ένα ταξίδι περιπλάνησης στην ατμοσφαιρική Τυνησία. Δράση και καλοκαιρινή περιπέτεια στα souq και τα δαιδαλώδη σοκάκια της medina, της αραβικής συνοικίας της Τύνιδας, στο πρόσωπο ενός σωσία του Ομάρ Σαρίφ. Στις χρυσαφένιες αμμουδιές Carthage, la Goulette, la Marsa της Τύνιδας έρχεστε λευκοί σαν το γάλα και φεύγετε με απόχρωση δέρματος βαθύ σοκολατί, μόνο προσοχή γιατί ο αφρικανικός ήλιος μαυρίζει αλλά δεν αστειεύεται!

Ζήστε νύχτες γεμάτες με μουσική κάτω από τον έναστρο ουρανό στην Καρχηδόνα. Το ρωμαϊκό αμφιθέατρο που αντηχούσε κάποτε από τις κραυγές των μονομάχων και των άγριων θηρίων στην αρένα, σήμερα πλημμυρίζει από τις νότες του 43ου Διεθνούς Φεστιβάλ, σημαντικότερου μουσικού event στον αραβικό κόσμο.

Επισκεφθείτε το γραφικό χωριό Sidi Bou Said, λευκά σπιτάκια με μπλε πορτοπαράθυρα σαν μια πινελιά Κυκλάδων μες στο αφρικανικό τοπίο. Σεργιάνι στα στενοσόκακα και χαλαρό safari shopping στους πάγκους με τα πολύχρωμα κεραμικά, τις δερμάτινες τσάντες και τα χαλιά των Βεδουίνων, τα παντοφλάκια babouches.

Οι ταξιδιώτισσες μη χάσετε την εμπειρία του χαμάμ, αν θέλετε να νιώσετε κυριολεκτικά στο πετσί σας την αληθινή ατμόσφαιρα της ζωής στην Τυνησία. Αποκλειστικά για γυναίκες, το χαμάμ στην 11 rue el-Methina υπόσχεται να σας μυήσει στην ιεροτελεστία των δημόσιων λουτρών, αρκεί να αντέξετε το τρίψιμο με το τραχύ γάντι kassa για το καλό της επιδερμίδας σας!

(2/8/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: