36 ώρες στο Ντένβερ

Η πόλη του Ντένβερ βρίσκεται κάτω από τα επιβλητικά Βραχώδη Ορη.

Παρασκευή
2 μ.μ - 9 μ.μ. Εξουσία και φαγητό
Αφού περάσετε μία βόλτα από το Νομισματοκοπείο του Ντένβερ, για να δείτε δείγματα από τα πρώτα νομίσματα του έθνους, διασχίστε το πάρκο του Σίβικ Σέντερ, μέχρι το επιβλητικό πολιτειακό Καπιτώλιο. Πρόκειται για ακριβές αντίγραφο σε σμίκρυνση του Καπιτωλίου της Ουάσιγκτον, αλλά χτισμένο με γρανίτη του Κολοράντο. Από εκεί πηγαίνετε στο Μπάκχορν Εξτσέιντζ, το παλαιότερο εστιατόριο του Ντένβερ, για να απολαύσετε το ονομαστό του «στέικ».

Σάββατο
10 π.μ. - 3.30 μ.μ. Επαύλεις και τέχνη
Ενα από τα διασημότερα σπίτια του Ντένβερ ανήκε σε ευειδή κυρία, ταπεινής καταγωγής, που κατάφερε το 1880 να παντρευτεί πλούσιο σύζυγο. Η Μάργκαρετ Τόμπιν Μπράουν, υπήρξε επίσης σουφραζέτα, επέζησε του ναυαγίου του Τιτανικού και απέτυχε να εκλεγεί στη γερουσία των ΗΠΑ. Μη χάσετε τις εκπληκτικές γκαλερί τέχνης του Ντένβερ, που εκθέτουν έργα των σημαντικότερων σύγχρονων Αμερικανών ζωγράφων.
4 μ.μ - Μεσάνυχτα. Αγρια Δύση
Αν οι ντόπιοι νομίσουν ότι είστε ελιτιστής, επειδή ντύνεστε υπερβολικά ευρωπαϊκά, επισκεφθείτε το κατάστημα Ρόκμαουντ Ραντς. Εκεί, θα βρείτε όλα τα αξεσουάρ του καλού καουμπόι, αλλά και μικρό μουσείο με ενθύμια του παρελθόντος. Η νυχτερινή ζωή του Ντένβερ κορυφώνεται στην πλατεία Λάριμερ, στο ακριβές σημείο όπου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά χρυσάφι το 1850.

Κυριακή
12 - 2 μ.μ. Τέχνη και πολιτική
Το Μουσείο Καλών Τεχνών του Ντένβερ και κυρίως η νέα του επέκταση, που κατασκευάσθηκε πριν από δύο χρόνια από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ντάνιελ Λάιμπσκιντ, θυμίζει διαστημικό σκάφος της ταινίας «Πόλεμος των Aστρων». Η μείξη σύγχρονων έργων τέχνης, με αντικείμενα της λαϊκής χειροτεχνίας των Ινδιάνων, θα προκαλέσει το ενδιαφέρον ακόμη και του πλέον κουρασμένου επισκέπτη. Από εκεί, μη χάσετε την κυριακάτικη υπαίθρια αγορά Μάιλ Χάι, με εκατοντάδες πωλητές και τα πιο παράξενα προϊόντα - εκθέματα που μπορείτε να φανταστείτε.

Χρήσιμες πληροφορίες
Πού να πάτε:
Denver Mint (320 West Colfax Avenue, 303-405-4761, www.usmint.gov),
Buckhorn Exchange (1000 Osage Street, 303-534-9505, www.buckhornexchange.com),
Brown’s Victorian mansion (1340 Pennsylvania Street, 303-832-4092, www.mollybrown.org),
Rockmount Ranch Wear (1626 Wazee Street, 303-629-7777, www.rockmount.com),
Denver Art Museum (100 West 14th Avenue, 720-865-500, www.denverartmuseum.org)

(πηγή: www.kathimerini.gr, 15/8/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: