Η πόλη των εξαρτημένων και αναγκαστικών καταναλωτών είναι το Χονγκ Κονγκ

Σε πόλη των εξαρτημένων καταναλωτών έχει εξελιχθεί το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο της πόλης και στην οποία διαπιστώνεται ότι πολλοί κάτοικοι της ξοδεύουν αναγκαστικά και μερικοί έχουν και 15 πιστωτικές κάρτες ο καθένας.

Η μελέτη του πανεπιστημίου, η οποία διεξήχθη από τον Αύγουστο του 2007 μέχρι τον Ιανουάριο του 2008, κατέληξε στο ότι το 6,7% των κατοίκων της πλούσιας ασιατικής πόλης με τους ουρανοξύστες, μπορούν να χαρακτηριστούν ως «αναγκαστικοί αγοραστές» και το 90% από αυτούς έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.

Το ένα τρίτο των «αναγκαστικών καταναλωτών» που έλαβε μέρος στην έρευνα, είχε περισσότερες από πέντε πιστωτικές κάρτες με κάποιους να έχουν ακόμη και 15 και το 70% από αυτούς είχε απλήρωτα ποσά σε αυτές.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι «αναγκαστικοί αγοραστές» πιστεύουν ότι τα ψώνια θα κάνουν αυτούς και τις οικογένειες τους ευτυχισμένους και ότι η ομορφιά, ο χρόνος και η υγεία μπορεί να αγοραστούν με συγκεκριμένο αντίτιμο.

Το Χονγκ Κονγκ είναι γνωστό για τα πολυτελή καταστήματα όλων των μεγάλων εταιρειών, το πολυέξοδο στυλ ζωής και στις μέρες της αποικιοκρατίας είχε το μεγαλύτερο κατά κεφαλή αριθμό Ρολς Ρόυς στον κόσμο.

(πηγή: www.flash.gr, 12/8/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: