Αμβούργο

Μη νομίζετε ότι πρόκειται απλώς για ένα πολυσύχναστο λιμάνι της Γερμανίας και τίποτε άλλο. Αξίζει τον κόπο να το γνωρίσετε!

Με ιστορία που ξεκινά από τον 9ο αιώνα -τότε κτίστηκε το φρούριο του Hammaburg εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το κέντρο της πόλης-, το Αμβούργο έχει πολλά θαυμαστά να επιδείξει στον επισκέπτη του. Το σημαντικό αυτό λιμάνι της Βόρειας Ευρώπης, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας μετά το Βερολίνο, είναι κάτι περισσότερο από ένα ζωντανό μουσείο.

Γνωριμία με την πόλη
Περιβάλλεται από νερό, όχι μόνο θαλασσινό αλλά και γλυκό, αφού τη διασχίζουν τρία ποτάμια, τα οποία τη στολίζουν με γραφικά κανάλια και λιμνούλες. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα θα τα βρείτε συγκεντρωμένα στο κέντρο της. Περπατήστε στη Σπιτάλερστρασε, έναν από τους σημαντικότερους πεζόδρομους, και θαυμάστε έναν εντυπωσιακό ναό του 12ου αιώνα (Σαντ Πέτρι) καθώς και το αναγεννησιακό Ρατχάους με την περίφημη Αυτοκρατορική Αίθουσα. Προχωρώντας βορειότερα, θα βρεθείτε σε μια σειρά από κομψές στοές με όμορφα καταστήματα και καφέ, καθώς και στη λίμνη Μπινενάστλερ.

Οδοιπορικό
Εντυπωσιακά επταώροφα κτίρια από κόκκινο τούβλο θα συναντήσετε στο Σπέιχερσταντ, ένα τεράστιο συγκρότημα αποθηκών που άρχισε να χτίζεται το 1885. Περισσότερες πληροφορίες γι' αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περιοχή θα πάρετε από το Μουσείο Σπέιχερσταντ. Αμέσως μετά, αλλάξτε γειτονιά και κατευθυνθείτε προς το ναό Μικαέλισκιρσε, με το μεγαλόπρεπο πύργο του. Στην κορυφή του θα φτάσετε με ασανσέρ και από εκεί επάνω θα απολαύσετε μια πανοραμική άποψη της όμορφης πόλης. Κοντά στο ναό δείτε τα ξύλινα σπιτάκια του 17ου αιώνα.
Η Γκαλερίε ντερ Γκέγκενβαρτ είναι ένας λευκός κύβος στον οποίο στεγάζεται η σύγχρονη συλλογή της Κούνστχαλε. Οι φίλοι των εικαστικών αξίζει να αναζητήσουν τις πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις, ενώ στο Ντέιρτοχαλεν θα ανακαλύψουν μια παλιά αγορά την οποία ο αρχιτέκτονας Josef Paul Kleihues μετέτρεψε σε θαυμάσιο εκθεσιακό χώρο. Μια επίσκεψη που θα σας μείνει αξέχαστη είναι και αυτή στο Εθνολογικό Μουσείο Φυρ Βόλκερκουντε.
Στο λιμάνι του Αμβούργου θα επισκεφθείτε το Rickmer Rickmers, ένα ιστιοφόρο του 19ου αιώνα που σήμερα λειτουργεί ως ναυτικό μουσείο και εστιατόριο. Στις συνοικίες Σάντσενβιερτελ και Καρολίνενβιερτελ θα γνωρίσετε μια άλλη, πιο λαϊκή και ζωντανή πόλη, ενώ στην κομψή συνοικία Αλτόνα θα επισκεφθείτε το Κρατικό Μουσείο της Βόρειας Γερμανίας και θα περπατήσετε στην όμορφη λεωφόρο Παλμάιλε με τις νεοκλασικές κατοικίες του 18ου και του 19ου αιώνα.
Πρέπει όμως να γνωρίσετε και «το άλλο» Αμβούργο. Έτσι, απολαύστε μια βόλτα στο Σαντ Πάουλι, ή αλλιώς στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια. Περπατήστε στην Γκρόσε Φράιχαϊτ με τα διάσημα νυχτερινά κέντρα, ενώ μπείτε και στο Μουσείο Ερωτικής Τέχνης. (Εννοείται ότι τα μικρά χαριτωμένα παιδάκια σας δεν έχουν θέση στην... ιδιαίτερη ετούτη βόλτα!)

Δείτε οπωσδήποτε
Θα κάνετε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Aλστερ, περνώντας από τις δύο λίμνες του, αλλά και από μερικά υπέροχα κανάλια. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Alster - Touristik (τηλ.: 3574240).

Πού και τι θα φάτε
To Αμβούργο ως λιμάνι είναι μια πόλη διεθνής. Αυτό σημαίνει ότι και η κουζίνα της περιέχει τα πάντα. Στα εστιατόριά του θα βρείτε ό,τι ποθεί η καρδιά σας. Από τοπική γερμανική κουζίνα μέχρι σούσι! Και όλα εξαιρετικής ποιότητας. Από τα εκατοντάδες εστιατόρια της πόλης σάς προτείνουμε τα: Old Commercial Room (όπου θα απολαύσετε ένα τυπικό χανσεατικό γεύμα ή δείπνο), Sagres (για τους λάτρεις του φρέσκου ψαριού) και La Fattoria (πολύ καλό ιταλικό φαγητό). Βεβαίως, συχνά στο δρόμο σας θα συναντήσετε μικρά εστιατοριάκια με νοστιμότατα σνακ.

Πού θα διασκεδάσετε
Η πόλη είναι γεμάτη παμπ και μπαρ. Αν θέλετε κάτι πιο επίσημο, να επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Angie's Nightclub, το οποίο θεωρείται το καλύτερο κλαμπ της πόλης. Στο Fabrik θα ακούσετε ζωντανά έθνικ και τζαζ μουσικές. Οι φίλοι της όπερας σίγουρα θα ανακαλύψουν κάποια παράσταση της αρεσκείας τους στο πλούσιο πρόγραμμα της Staatsoper. Τέλος, στα Neue Flore, Operettenhaus και Musicaltheater θα παρακολουθήσετε κάποια διεθνή παράσταση μιούζικαλ.

Τι θα πάρετε μαζί σας
Οτιδήποτε επιθυμείτε, από ρούχα μέχρι ηλεκτρικές συσκευές, σε ένα από τα πιο μεγάλα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Οι τιμές όμως συχνά δεν θα φέρνουν το χαμόγελο στα χείλη σας.

Πληροφορίες
Μετάβαση: Θα ταξιδέψετε με τη Lufthansa (τηλ.: 210-6175200) μέσω Φρανκφούρτης ή Μονάχου. Στα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία μπορούν να σας προτείνουν πακέτα μόνο για το Αμβούργο ή άλλα που το περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους.

Χρήσιμα: Κωδικός κλήσης: 0049-40.
Νόμισμα: Ευρώ.
Ώρα: 1 ώρα πίσω.

(πηγή:
www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: