Ινδία

Η αχανής χώρα της Ασίας, η «μάνα της γης» όπως την αποκαλούν, έχει απίστευτους θησαυρούς να δείξει στον επισκέπτη της.

Ετοιμαστείτε για μια εμπειρία που μπορεί και να αλλάξει τη ζωή σας. Τολμήστε ένα ταξίδι πραγματικά μοναδικό. Η Ινδία σάς περιμένει για να σας χαρίσει πολυτελή περιποίηση, για να γεμίσει τη μνήμη σας με εικόνες εξαιρετικής ομορφιάς, αλλά πάνω από όλα για να σας παραδώσει μαθήματα ζωής. Μια χώρα τεράστια που αποκλείεται να τη «χωρέσουμε» σε ένα μόνο αφιέρωμα. Μπορούμε όμως να ταξιδέψουμε σε δύο τρία από τα σημαντικότερα, τουριστικά οργανωμένα, αλλά και πιο ενδιαφέροντα μέρη της. Ξεκινώντας φυσικά από το οικονομικό και εμπορικό κέντρο της, την πολύβουη πρωτεύουσα.

Δελχί
Βρίσκεστε σε μια πόλη δέκα και βάλε εκατομμυρίων κατοίκων. Σε μια πόλη με περισσότερα από χίλια ιστορικά κτίρια, κρυμμένα στους δαιδαλώδεις δρόμους της. Σε μια πόλη που αρχικά μπορεί να σας τρομάξει με την πολυκοσμία και την κυκλοφοριακή αναρχία της, καθώς και με τις εικόνες φτώχειας που θα δείτε. Στο Νότιο Δελχί, και συγκεκριμένα στο Λαλ Κοτ, θα δείτε τα ερείπια ναών του 11ου και του 12ου αιώνα καθώς και το Κουτάμπ Μινάρ, έναν πύργο - σύμβολο για την πόλη. Κοντά, το Νοσοκομείο Πουλιών περιθάλπει τραυματισμένα πτηνά. Το Τζαμί Μαστιζίντ είναι εντυπωσιακό, ενώ η Νάγια Μπαζάρ, η αγορά των μπαχαρικών, θα σας ζαλίσει με τη φασαρία, αλλά και τις υπέροχες μυρωδιές της.
Μοναδικά μνημεία και αξιοθέατα θα συναντήσετε και στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα. Αξίζει τον κόπο να κάνετε μια μικρή κρουαζιέρα. Ο τύμβος του Μογγόλου αυτοκράτορα Χουμαγιούν είναι must για τον επισκέπτη της πόλης. Ο ζωολογικός κήπος είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος της Ινδίας, ενώ το Εθνικό Μουσείο Τεχνουργημάτων θα σας εντυπωσιάσει με την ποικιλία των εκθεμάτων του. Μια πολύ ευχάριστη στάση θα κάνετε στον Εθνικό Κήπο των Ρόδων, ειδικά αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε το Δελχί Φεβρουάριο ή Μάρτιο, οπότε είναι ολάνθιστος. Το Εθνικό Μουσείο Γκάντι, το Κοιμητήριο Λόθιαν, η Εκκλησία του Αγίου Ιακώβου και οι μαγευτικοί Κήποι Λόντι είναι μερικά ακόμη από τα εκατοντάδες ενδιαφέροντα σημεία της πόλης.

Άγκρα
Οπωσδήποτε πρέπει να αφιερώσετε έστω 2 ημέρες για μία επίσκεψη στην Άγκρα, που για ένα διάστημα υπήρξε πρωτεύουσα της Ινδίας. Ο κυριότερος λόγος γι’ αυτή την εκδρομή είναι η επίσκεψή σας στο Ταζ Μαχάλ, ένα κόσμημα της ιστορίας και των τεχνών της Ινδίας. Πρόκειται για ένα μαυσωλείο μοναδικής ομορφιάς, το οποίο έχτισε το 17ο αιώνα ο αυτοκράτορας Σαχ Τζαχάν στη μνήμη της γυναίκας του, που πέθανε αφού πρώτα γέννησε το δέκατο τέταρτο παιδί τους. Περιηγηθείτε στο θαυμάσιο κτίσμα και στους κήπους του και αισθανθείτε αυτό που όλοι οι ευαίσθητοι επισκέπτες του νιώθουν: την αύρα της αθάνατης αγάπης του αυτοκράτορα προς τη γυναίκα του (Ταζ Μαχάλ σημαίνει εξάλλου μνημείο αγάπης) να διαπερνά ακόμη τους κήπους του ολόλευκου, μαγικού, σχεδόν διάφανου κτιρίου - αφιερώματος στον αληθινό και αμάραντο έρωτα.

Τζαϊπούρ
Το 1727, ο Τζάι Σινγκ ο Β΄ ξεκίνησε να οικοδομεί μια βασιλική πόλη, προσλαμβάνοντας ως αρχιτέκτονα το φημισμένο Βιντγιαντάρ Μπατατσάρια. Ο καλλιτέχνης έδωσε στα περισσότερα κτίρια της πόλης ένα πρωτότυπο χρώμα (σάπιου μήλου) και γι’ αυτό η Τζαϊπούρ ονομάζεται Ροζ Πολιτεία. Σήμερα, ορθώνεται ως περίτρανη απόδειξη της ακμής εκείνης της εποχής. Μπλεχτείτε στο πλήθος και ξεκινήστε την περιήγησή σας από το ανάκτορο της πόλης. Περιπλανηθείτε στις πολύχρωμες αγορές και επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Κεντρικό Μουσείο με την υπέροχη συλλογή του από μαριονέτες και κοστούμια. Και η Τζαϊπούρ, όπως και οι προηγούμενες στάσεις σας, θα σας ενθουσιάσει.

Πού και τι θα φάτε
Προτιμήστε τα εστιατόρια των ξενοδοχείων. Υπάρχουν βεβαίως και πολύ καλά εστιατόρια στις πόλεις. Μην περιοριστείτε σε ευρωπαϊκές σπεσιαλιτέ. Δοκιμάστε την ινδική κουζίνα, είναι καυτερή αλλά εξαιρετικά νόστιμη, με μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων και πολύ δημοφιλής σε όλο τον κόσμο.

Πού θα διασκεδάσετε
Όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία έχουν ντίσκο και μπαρ. Στα τοπικά εστιατόρια θα απολαύσετε ινδική μουσική και τοπικούς χορούς.

Τι θα πάρετε μαζί σας
Πάμφθηνα είδη λαϊκής τέχνης, ασημικά, κοσμήματα και εξαιρετικά υφάσματα. Τα παζαρέματα επιβάλλονται...

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: