Ναύπλιο

Τα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια, τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια και τα ζεστά μπαράκια του Ναυπλίου συνθέτουν ένα ιδανικό σκηνικό για ερωτευμένους.

Η παλιά ελληνική πρωτεύουσα είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Θα το διαπιστώσετε κάνοντας έναν περίπατο στην παλιά πόλη που στολίζεται από νεοκλασικά αρχοντικά με σκαλιστά, λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Τα περισσότερα είναι έργα του Τσίλερ και άλλων Βαυαρών αρχιτεκτόνων. Ξεχωρίζουν τα λαμπρά κτίρια του Δικαστικού Μεγάρου και της Βιβλιοθήκης.

Βόλτες στην πόλη
Συνεχίστε τον περίπατό σας στην πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκεται το Αλληλοδιδακτικό Σχολείο που ίδρυσε ο Καποδίστριας και έπειτα δείτε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, μπροστά στην οποία δολοφονήθηκε ο Κυβερνήτης. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε και τη Μητρόπολη. Το εσωτερικό της κοσμείται από αντίγραφα έργων μεγάλων Ιταλών ζωγράφων. Περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια, όπου θα συναντήσετε την πρώτη Βουλή των Ελλήνων, το πρώτο δημοτικό σχολείο και το άγαλμα του Καποδίστρια. Έπειτα ανεβείτε ψηλά, στη συνοικία των ψαράδων, με τα γραφικά σπίτια και τα στενοσόκακα. Επισκεφτείτε τα πολύ αξιόλογα μουσεία του Ναυπλίου, το Λαογραφικό και το Αρχαιολογικό. Κάντε και μια ρομαντική βαρκάδα περνώντας από το Ναύπλιο απέναντι, στο μικρό νησάκι με το ξακουστό φρούριο Μπούρτζι. Στα όμορφα μαγαζάκια της παλιάς αγοράς θα βρείτε εκτός από τα διάφορα αναμνηστικά και σουβενίρ, πολύ καλά κοσμήματα-αντίγραφα κοσμημάτων της μυκηναϊκής εποχής.

Στο Παλαμήδι
Ήρθε η ώρα όμως να πάρετε μια γερή ανάσα και να σκαρφαλώσετε στο ονομαστό κάστρο του Ναυπλίου, το Παλαμήδι. Αν δεν υπάρχει περίπτωση να πειστεί ο αγαπημένος σας να σας κουβαλήσει αγκαλιά, ξεχάστε τα 857 σκαλοπάτια και πηγαίνετε με το αυτοκινητάκι σας από το δρόμο. Το Παλαμήδι είναι έργο των Βενετών που τελειοποίησε ο Γάλλος Λα Σαλ. Εκεί θα δείτε και το σημείο όπου φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης. Το σούρουπο ανεβείτε στο ψηλότερο σημείο της Ακροναυπλίας για να απολαύσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Κάντε επίσης έναν ευχάριστο περίπατο στο πάρκο του Ναυπλίου και μην παραλείψετε να κάνετε το «γύρο της Αρβανιτιάς», έναν περιφερειακό πεζόδρομο που ξεκινάει από το λιμάνι και φτάνει στον Καραθώνα.

Εκδρομές
Πεταχτείτε για φρέσκο ψαράκι στο Τολό. Επίσης, σε κοντινή απόσταση μπορείτε να πάτε στο Πόρτο Χέλι και στην Επίδαυρο.

Πληροφορίες
Χρήσιμα: Κωδικός κλήσης: 27520, Αστυνομία: 27776, Τουριστική Αστυνομία: 28131, ΚΤΕΛ: 27323, Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών Δήμου: 24444.

Φαγητό: Για φρέσκο ψάρι θα πάτε στου Σαβούρα. Για μεζέδες επισκεφτείτε τον Κανακαράκη, ενώ νόστιμα πιάτα και καλό βαρελίσιο κρασί θα δοκιμάσετε στην Παλιά Ταβέρνα, που λειτουργεί από το 1810. Πολύ καλές λύσεις είναι οι ταβέρνες του Βασίλη, του Στελάρα και του Κανάρη. Κλασικά εστιατόρια είναι το Ελλάς και το Καρίμα.

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: