Παρίσι

Η Πόλη του Φωτός, της νύχτας, της μόδας και της γεύσης σας προσκαλεί για ονειροπόλες φθινοπωρινές βόλτες. Το σίγουρο είναι ότι θα σας ξεμυαλίσει!

Με τα όμορφα μνημεία, τα μπουλβάρ, τα πάρκα και την Ντίσνεϊλαντ, το Παρίσι ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους σ’ έναν ονειρικό κόσμο. Γι’ αυτό και είναι η πόλη με τους περισσότερους τουρίστες στην Ευρώπη.

Γνωριμία με την πόλη
Ξεκινήστε από τη διάσημη λεωφόρο Σανζ Ελιζέ. Περάστε από την Αψίδα του Θριάμβου και κατηφορίστε προς την Πλας ντε λα Κονκόρντ και τους κήπους του Λούβρου. Συνεχίστε τη βόλτα σας για να δείτε το σύμβολο της πόλης, τον περίφημο Πύργο του ʼιφελ. Ανεβείτε για να θαυμάσετε την υπέροχη θέα. Περάστε από τη φοιτητική γειτονιά Καρτιέ Λατέν, που είναι γεμάτη καφετέριες και βιβλιοπωλεία. Δείτε το Πάνθεον με τους τάφους των μεγάλων Γάλλων ανδρών. Ύστερα ανεβείτε στην ιστορική Μονμάρτρη, όπου θα επισκεφτείτε τη βασιλική εκκλησία της Σακρέ Κερ και την πλατεία των ζωγράφων. Από τις πιο γραφικές γειτονιές του Παρισιού είναι το Μαρέ, που στολίζεται από σπίτια του 17ου αιώνα, στενά δρομάκια, μικρούς κήπους, μοντέρνες μπουτίκ και τη ροζ πλατεία Βοζ. Μια ακόμα γραφική γειτονιά με καταπληκτικά καταστήματα και καφέ είναι το Σεν Ζερμέν ντε Πρε. Κάνετε μια ανάπαυλα στους πανέμορφους Κήπους του Λουξεμβούργου και έπειτα περπατήστε στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα, που ενώνονται μεταξύ τους με 34 γέφυρες.
Από αυτές αξίζει να δείτε την Ποντ Νεφ (χτισμένη το 1578, είναι η παλιότερη, ενώ έχει στη μέση μια πλατεία-μινιατούρα, την Πλας Ντοφίν) καθώς και την Ποντ Αλεξάντρ 3. Εκεί κοντά μπορείτε να επισκεφτείτε και το μεγαλόπρεπο καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, που μοιάζει να αναδύεται από τα νερά του ποταμού. Θαυμάστε τα βιτρό του. Μια άλλη όψη της πόλης θα απολαύσετε κάνοντας μια ρομαντική βόλτα με τα καραβάκια στο Σηκουάνα.

Μουσεία
Το Λούβρο και τα βασιλικά ανάκτορα των Βερσαλλιών είναι τα must! Επισκεφτείτε ακόμη τα μουσεία του γλύπτη Ροντέν και του Πικάσο, το πολιτιστικό κέντρο Πομπιντού και το Μουσείο Ορσέ με έργα τέχνης του 19ου αιώνα.

Δείτε οπωσδήποτε
Μικροί και μεγάλοι, τρέξτε στην Ντίσνεϊλαντ. Χαρείτε τον τόπο του παραμυθιού! Γύρω σας θα παρελαύνουν όλοι οι αγαπημένοι ήρωες των παραμυθιών. Ιδιαιτέρως εντυπωσιακή είναι η βραδινή παρέλαση με τα χιλιάδες λαμπιόνια. Θα γυρίσετε την «πόλη» με το τρενάκι του Φαρ Ουέστ, που πηγαίνει σε καθεμία από τις πέντε… πολιτείες της. Περπατήστε στην Κεντρική Οδό, που θυμίζει σκηνικό από ταινία γουέστερν και είναι γεμάτη καμάρες, στοές και πάρα πολλά καταστήματα.

Πληροφορίες
Μετάβαση: Επιλέξτε την καλύτερη αεροπορική εταιρεία που πετάει για Παρίσι: την Hellas Jet (τηλ.: 210-7457700). Διαμονή: Τα περισσότερα ξενοδοχεία βρίσκονται γύρω από την Όπερα. Υπάρχουν λύσεις για όλα τα βαλάντια. Πολύ καλά είναι εκείνα της αλυσίδας Α.Β. Promhotels (τηλ.: 42942822), όπως το Sully St. Germain και το Modern St. Germain στην αριστερή όχθη, καθώς επίσης τα: Brebante και The Little Palace στη δεξιά. Συνεννοηθείτε με το ταξιδιωτικό γραφείο που θα οργανώσει το ταξίδι σας. Χρήσιμα: Αυτόματο: 00331 (για Παρίσι). Νόμισμα: Ευρώ. Ώρα: -1. Ταξιδιωτικός οργανισμός που μπορεί να οργανώσει το ταξίδι σας με ποιότητα, συνέπεια και καλές τιμές είναι το Concorde Voyage, τηλ.: 210-3221204.

Φαγητό - Διασκέδαση – Αγορές
Σουφλέ, κρέπες, τάρτες, κρουασάν, θαλασσινά, κρέατα, σοκολάτες, όλα συνοδεία γαλλικών κρασιών και σαμπάνιας. Να περάσετε από το Butte En Vigne (τηλ.: 46069196), παραδοσιακό και με ζωντανή μουσική, και το Cafe Marly (τηλ.: 49260660) με πολύ καλή κουζίνα και θέα στο Λούβρο. Μερικά συμπαθητικά μπιστρό: Au Gamin de Paris (τηλ.: 42789724), Le Canard d' Avril (τηλ.: 42366208) και Le Gallopin (τηλ.: 42364538). Στο Gare de Lyon υπάρχει το φανταστικό Le Train Bleu του 19ου αιώνα. Στο υπέροχο Escargot (τηλ.: 42368351) θα γευματίσετε στο τραπέζι της Σάρας Μπερνάρ!
Να πιείτε καφέ στο La Bourgogne ή στο Le Sancerre, στη Μονμάρτρη. Για τσάι επισκεφτείτε το A Priori The, στην γκαλερί Βιβιέν, και για ζεστή σοκολάτα την Angelina, στη Ρι ντε Ριβολί. Το Niel's, όπου συχνάζουν αρκετοί επώνυμοι, το Les Bains, το Scala και το Piscine προσφέρονται για χορό και ξεφάντωμα. Μην ξεχάσετε το διάσημο Budha Bar.
Στις Galleries Lafayette, στα Sama-ritaine και Printemps θα βρείτε ό,τι ζητήσει η καρδιά σας.

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: