Air France-KLM, Lufthansa, Air One για την Alitalia

Η Air France-KLM, η Lufthansa και η ιταλική Air One αναμένεται ότι θα καταθέσουν, την Πέμπτη, προσφορές για την εξαγορά της Alitalia, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας Il Sole 24 Ore.

Η Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των σχετικών προσφορών και στις 19:00 ώρα Ελλάδος το ΔΣ του ιταλικού αερομεταφορέα θα ανακοινώσει τους υποψήφιους αγοραστές, με την ιταλική κυβέρνηση να επιθυμεί να έχει καταλήξει στην επιλογή εταίρου για την Alitalia μέχρι τα Χριστούγεννα.

Τη στιγμή που η Air One έχει ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή της να είναι υποψήφιος αγοραστής και ενώ πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις προθέσεις τόσο της Air France-KLM όσο και της Lufthansa, στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι το ΔΣ της γαλλο-ολλανδικής εταιρίας εξουσιοδότησε τον διευθύνοντα σύμβουλο Ζαν-Σιρίλ Σπινετά να καταθέσει προσφορά, ενώ το ίδιο φέρεται να έπραξε και το ΔΣ της γερμανικής εταιρίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προσφορές της Air France-KLM και της Lufthansa θα είναι πιο καλά εδραιωμένες από επιχειρηματικής και χρηματοοικονομικής πλευράς, ενώ η προσφορά της Air One θα είναι αυτή που θα τύχει της καλύτερης υποδοχής εκ μέρους των συνδικάτων των εργαζομένων στην Alitalia.

Στo δημοσίευμα της Sole εκτιμάται ότι η προσφορά της Air One προβλέπει απολύσεις λιγότερων από 3.000 εργαζόμενους.

Αντιθέτως, η προσφορά της Lufthansa προβλέπει τη μείωση του στόλου κατά 50 αεροσκάφη και απολύσεις 5.000 εργαζομένων τόσο στην Aliitalia όσο και στην εταιρία υπηρεσιών και συντήρησης AZ Servici, καθώς και την επιλογή του αεροδρομίου Μαλπένσα στο Μιλάνο ως βάσης για τις διηπειρωτικές πτήσεις από Ιταλία.

(πηγή: www.in.gr, 5/12/2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια: