Καρίνθια

Η πιο ηλιόλουστη περιοχή της Αυστρίας μάς προσκαλεί να θαυμάσουμε τη «θερινή όψη» των Άλπεων και το Κλάγκενφουρτ.

Κάποια φορά που θα επισκεφθείτε την Αυστρία, αφήστε για λίγο τους διάσημους προορισμούς (Βιένη, Σάλτσμπουργκ, Ίνσμπρουκ) και στρέψτε τα βήματά σας στα νότια και δυτικά της χώρας, στη νοτιότερη επαρχία της Αυστρίας, την Καρίνθια. Βρίσκεται κοντά στην Ιταλία και τη Σλοβενία και επειδή είναι «προστατευόμενη» από τις Άλπεις, χαρακτηρίζεται ως η πιο θερμή και ηλιόλουστη περιοχή της Αυστρίας. Την κατοικούν 500.000 άνθρωποι με τη δική τους ξεχωριστή κουλτούρα και παραδόσεις, που όμως έχουν επηρεαστεί από τους γείτονές τους. Αξίζει λοιπόν να γνωρίσει κανείς και την Καρίνθια και να απολαύσει την υπέροχη φύση που προσφέρει το γνωστό μας πια αυστριακό τοπίο και εδώ, σε όλο του το μεγαλείο. Τις καταπράσινες βουνοπλαγιές, τις μεγάλες πεδιάδες, τα πυκνά δάση, τα ποτάμια, τις δεκάδες λίμνες, τις ιαματικές πηγές, τα δύο εθνικά πάρκα, τα γραφικά χωριά, τα κάστρα και τα παλάτια της.

Το «ρόδο της λίμνης» - Klagenfurt
Πρωτεύουσα της επαρχίας είναι το Κλάγκενφουρτ, το «ρόδο της λίμνης» όπως το αποκαλούν, χτισμένο στις όχθες της. Στην κεντρική πλατεία βρίσκεται το Δημαρχείο, το μνημείο του Δράκοντα και το άγαλμα της Μαρίας Θηρεσίας. Επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό Πέτρου και Παύλου, το θρησκευτικό μουσείο, αλλά και την αίθουσα των όπλων στο Λαντχάουζ. Σε χερσόνησο μέσα στη λίμνη θα δείτε ένα μικρό γοτθικό εκκλησάκι. Με πλοιαράκι θα κάνετε το «πανόραμα» της λίμνης, που διαθέτει μαρίνα, πλαζ και αποτελεί θέρετρο πλουσίων. Στο «μικρόκοσμο» θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τις μινιατούρες 170 γνωστών μνημείων και αξιοθέατων απ' όλο τον κόσμο. Κάντε μια βόλτα και γύρω από τις λίμνες Faak και Ossiach, όπου θα βρείτε και τη μικρή πόλη Villach, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Καρίνθιας.

Οι φάρμες
Όμως, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και όμορφες εμπειρίες στην Καρίνθια είναι οι παλιές φάρμες. Στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Nockberge και στην τοποθεσία Mitterdorf βρίσκεται η φάρμα Leeb-hof 500 χρόνων. Προσφέρεται για αγροτοτουρισμό και σπορ. Στην τοποθεσία Nockalmstrabe βρίσκεται η ορεινή φάρμα Karlbad, που λειτουργεί χωρίς τις σύγχρονες ανέσεις (ηλεκτρικό - τηλέφωνο) και προσφέρεται για ήρεμες διακοπές με ιαματικά λουτρά.
Μια κοντινή λουτρόπολη είναι το Bad Kleinkalmstrabe με καλά οργανωμένα spa και πολυτελή ξενοδοχεία. Κοντά της υπάρχει και χιονοδρομικό κέντρο. Στο χωριό Winklern αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο Κούκλας Elli Riehl, όπου θα θαυμάσετε 600 κούκλες φτιαγμένες από μια χωρική που γεννήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα. Τέλος, επισκεφθείτε το μεσαιωνικό χωριό Friesach, που έχει απίστευτα γραφικό χρώμα εποχής.

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: