Νέα Υόρκη: Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ

«Always celebrating»! Αυτή η φράση-κλειδί θα σας οδηγήσει στην παγκόσμια πρωτεύουσα τις ημέρες των γιορτών.

Ξεκινήστε από το Μανχάταν, όπου χτυπά η καρδιά της Νέας Υόρκης. Διάσημο για τους ουρανοξύστες του, τις γέφυρές του και τα ξέφρενα πάρτι του, το Μανχάταν αποτελεί το πιο χάι σημείο συνάντησης. Εκεί βρίσκεται και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, το ΜοMA (Museum of Modern Art), καθώς και τα Guggenheim, Metropolitan Museum, Whitney και Frick. Ξεχωρίζει ακόμη η πασίγνωστη Metropolitan Opera ή Μet. Στο κέντρο του Μανχάταν βρίσκεται η Μέκκα του Θεάτρου, το περίφημο Μπρόντγουεϊ, που κατά καιρούς έχει αναδείξει πολύ καλούς καλλιτέχνες. Ειδικότητά του τα μιούζικαλ. Αν σας περισσέψει λίγος χρόνος και αν βρείτε θέσεις, αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσετε μια από τις πολλές και πρωτοποριακές παραστάσεις που δίνονται εκεί. Δρόμο δρόμο θα φτάσετε και στο Rockefeller Center. Εκεί θα δείτε τη μεγαλύτερη αίθουσα θεαμάτων στον κόσμο: το Radio City. Για φοβερή θέα της πόλης με τους ουρανοξύστες της ανεβείτε στο Empire State Building.

Περάστε και από το χώρο όπου κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι και αφήστε ένα λουλούδι για τα θύματα της τρομοκρατίας. Το απογευματάκι αξίζει να κάνετε μια βόλτα στο διάσημο Σέντραλ Παρκ, όπου θα δείτε ένα σωρό αυτοσχέδιες εκδηλώσεις, χορούς, παραστάσεις κ.λπ. Προσέξτε, όμως, μη σας πάρει η νύχτα, γιατί τα πράγματα γίνονται κάπως επικίνδυνα.

Μια μέρα μπορείτε να την αφιερώσετε κάνοντας το γύρο του νησιού με το καραβάκι για να δείτε από κοντά το σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης, το άγαλμα της Ελευθερίας. Μπορείτε μάλιστα να σκαρφαλώσετε ως το Στέμμα!

Δημοφιλείς συνοικίες
Στην Times Square στο Times Cafe μαζεύονται μοντέλα, φωτογράφοι, ηθοποιοί και ζωγράφοι. Στην πλατεία αυτή συγκεντρώνονται όλοι για να γιορτάσουν ξέφρενα τον ερχομό του νέου έτους. Επισκεφτείτε επίσης την ιστορική Τσάιναταουν, όπου επιβάλλεται να καθίσετε για κινέζικο, καθώς και τις τρομερές συνοικίες Χάρλεμ και Μπρονξ, όπου θα έρθετε σε επαφή με την κουλτούρα των δρόμων και της μουσικής ραπ. Αν σας έλειψε το ελληνικό στοιχείο κατευθυνθείτε στην Αστόρια. Οι περισσότεροι Έλληνες ζουν εκεί.

Η πιο διάσημη όμως συνοικία της Νέας Υόρκης είναι το Γκρίνουιτς Βίλατζ, όπου συχνάζουν αλλά και κατοικούν πολλοί και... διάφοροι. Εκεί θα δείτε καλλιτέχνες, «ψώνια», μποέμ τύπους, καθώς η περιοχή θεωρείται από τις πιο απελευθερωμένες, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό! Το Σόχο επίσης συγκεντρώνει όλη την αφρόκρεμα του καλλιτεχνικού κόσμου. Το βραδάκι θα βολτάρετε στην περιοχή Τραϊμπέκα, αγαπημένο στέκι ηθοποιών και σκηνοθετών. Μην ξεχνάτε ότι η Νέα Υόρκη δεν κοιμάται ποτέ!

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: