Καπνός - νικοτίνη

Τα ελαφριά τσιγάρα είναι τα καλύτερα. Περιέχουν λιγότερη νικοτίνη και πίσσα, αρκεί να μην ξεπεραστεί το όριο των τσιγάρων που καπνίζατε πριν.

10 τσιγάρα την ημέρα δεν βλάπτουν πολύ. Ο κίνδυνος να παρουσιαστεί πρόβλημα στην υγεία μειώνεται στο ελάχιστο αν μπορείτε να μην υπερβείτε το όριο των 10 τσιγάρων την ημέρα.
Μην καπνίζετε μέχρι τη γόπα. Καπνίζοντας ένα τσιγάρο μέχρι τη μέση, το απολαμβάνετε καλύτερα, καθώς όλη η γεύση και το άρωμα βρίσκονται μέχρι εκεί, από την άλλη ελαφραίνουν οι πνεύμονες από την εισροή περισσότερων επικίνδυνων ουσιών, οι οποίες πολλαπλασιάζονται από τη μέση περίπου του τσιγάρου και κάτω.

Κάπνισμα με άδειο στομάχι; Ο καπνός σε άδειο στομάχι επιφέρει αύξηση των γαστρικών υγρών προκαλώντας μακροπρόθεσμα έλκος και γαστρίτιδα. Σε ένα γεμάτο και απασχολημένο στομάχι τα γαστρικά υγρά ελάχιστα ασχολούνται με τον καπνό.

Τι να τρώτε όταν καπνίζετε. Εφοδιάστε τον οργανισμό σας με βιταμίνη C, τρώτε ακτινίδια, λάχανα, πιπεριές, χόρτα και συμπληρώματα. Το κάπνισμα απαιτεί καλό φαγητό, πλούσιο σε θρεπτικές και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Πώς να συντροφεύσετε το τσιγάρο σας; Ο συνδυασμός τσιγάρου και ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ κάθε άλλο παρά ιδανικός είναι για τον οργανισμό σας καθώς έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες καρκίνου στο στόμα ή στο πεπτικό σύστημα. Καλύτερη συνοδεία θεωρείται ο καφές, που ο συνδιασμός του με τον καπνό δεν επιβαρύνει περισσότερο την υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: