Χυμοί

Προτιμήστε αυτούς που δεν περιέχουν ζάχαρη και συντηρητικά.

Δοκιμάστε ανεπιφύλακτα χυμούς που συνδυάζουν διάφορα φρούτα και λαχανικά.

Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες, ανακαλύψτε πόσες βιταμίνες και ποιες ακριβώς περιέχουν στα συστατικά τους και βρείτε το χυμό που σας ταιριάζει.

Με την ίδια, ίσως και περισσότερη, προσοχή ψάξτε για τις θερμίδες που περιέχουν (συνήθως οι θερμίδες που αναγράφονται στη συσκευασία, π.χ. 45, αφορούν τα 100 ml).

Μερικές πρωτότυπες συνταγές αποτελούν αληθινή αποκάλυψη. Αν για παράδειγμα δεν τρώγατε ποτέ ακτινίδιο, καρότο, δαμάσκηνο, ανανά ή πράσινο μήλο, θα ανακαλύχετε ότι σε ένα χυμό η αίσθηση είναι εντελώς διαφορετική, και πάντα το ίδιο απολαυστική.

Οι ιατρικές στατιστικές αναφέρουν ότι όσοι άνθρωποι καταναλώνουν δυο με τρείς χυμούς τη μέρα σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή:

Καταφέρνουν να διατηρούν ένα ιδανικό βάρος όταν ο χυμός καταναλώνεται σε σωστές ποσότητες.

Δεν κινδυνεύουν να πάθουν αβιταμίνωση σχεδόν σε ποσοστό 100% ενώ νιώθουν ικανοποιητικό αίσθημα κορεσμού.

Το σώμα και ο εγκέφαλος διατηρούν υψηλά ενεργειακά αποθέματα για ένα ολόκληρο 24ωρο, με οποιαδήποτε δραστηριότητα και αν ασχολούνται. Μια μέση κατανάλωση 2-3 ποτηριών χυμό την ημέρα θα βρείτε επίσης όλα όσα χρειάζεσται για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος. Ένα ποτήρι χυμός προσφέρει σε ικανές ποσότητες τις πολύτιμες βιταμίνες Α,C,E που καθημερινά χρειαζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: