Συνοδευτικά του πρωινού χυμού

Γάλα. Ο καλύτερος συνδυασμός ασβεστίου, βιταμινών D και B12 και πρωτεϊνης. Πρέπει να πίνετε τουλάχιστον τρια ποτήρια φρέσκο γάλα.

Δημητριακά. Οπωσδήποτε με γάλα και οπωσδήποτε αυτά με τις περισσότερες ίνες, για να διατηρείτε το έντερό σας και όλο το πεπτικό σύστημα με άριστη φόρμα. Μην προσθέτετε ζάχαρη. Αν θέλετε γλυκιά γεύση, τότε απολαύστε τα λεγόμενα δημητριακά, που είναι ενισχυμένα με αποξηραμένα φρούτα.

Τσάι. Εκτός από το αξεπέραστο τσάι του βουνού, κυκλοφορούν και αφεψήματα από άλλα βότανα ή από αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά θεωρητικά το καλύτερο είναι το πρασινό τσάι, γιατί διατηρεί όλες τις βιταμίνες του φυτού. Το πράσινο τσάι βρίσκεται και σε χυμό.

Αβγά. Ιδανική πηγή πρωτεϊνών για εκείνους που δεν τρώνε κρέας, αποφεύγετε όμως να τρώτε περισσότερα από δυο αβγά την εβδομάδα, γιατί ανεβάζουν στο κατακόρυφο τη χοληστερίνη.

Γιαούρτι. Το γιαούρτι αποτελείτε από 88% νερό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ό,τι καλύτερο για όσους ξεχνούν να πίνουν συχνά νερό στη διάρκεια της ημέρας. Προτιμήστε ημιάπαχο ή τελείως άπαχο γιαούρτι.

Μέλι. Οπωσδήποτε μέλι αντί για μαρμελάδα, αφού έχει λιγότερη ζάχαρη και θερμίδες και είναι από τις αγνότερες, τις υγιεινότερες και νοστιμότερες τροφές.

Καφές. Η καφεϊνη, είναι μόριο που αποτελείται από 8 άτομα άνθρακα, 10 άτομα υδρογόνου και 4 άτομα αζώτου και 2 άτομα οξυγόνου. Δρα κατευθείαν στο κεντρικό νευρικό σύστημα, στους μυς της καρδιάς και στο αναπνευστικό σύστημα ακόμα και με την πλέον φυσιολογική ποσότητα καφεϊνης (25 mg την ημέρα, δηλαδή δυο ή τρια φλιτζάνια καφέ). Ξεπερνώντας αυτό το όριο, θα έχετε την ενδιαφέρουσα εμπειρία να παρουσίασετε αϋπνία, συχνουρία, ανεξέλεκτη ένταση, καρδιακή αρρυθμία και επιθετικότητα. Όσο όμως δεν το παρακάνετε, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να ανησυχείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: