Συμβουλές για πρόληψη

Προφυλάξτε το δέρμα σας από τα έντομα και όλα τα δυσάρεστα τσιμπήματα. Χρησιμοποιήστε ένα εντομοαπωθητικό σπρέι. Αποφύγετε τα αρώματα με γλυκές μυρωδιές γιατί θα τα τραβήξουν κοντά σας.

Όταν φοράτε φαρδιά σόρτς να βάζετε πάντα αντιηλιακό μέχρι πάνω από το ρεβέρ. Αν ο ήλιος τρυπώσει θα σας δημιουργήσει προβλήματα σοβαρά στην περιοχή.

Φορέστε μαλακά βαμβακερά σόρτς. Θα εμποδίσουν τους δερματικούς ερεθισμούς στις μακρινές διαδρομές. Αν ωστόσω έχετε τέτοια τάση, χρησιμοποιήστε κρέμες με 1% υδροκορτιζόνη.

Σε περίπτωση που καείτε από τον ήλιο δοκιμάστε τις κλασικές κρέμες με αλόη και υδροκορτιζόνη ή κομπρέσες εμποτισμένες με γάλα που θα τις απλώσετε για 20 λεπτά στις ερεθισμένες περιοχές. Μπορείτε να το επαναλάβετε κάθε 2-4 ώρες.

Αν χρησιμοποιείτε ξένο μπάνιο και μολυνθείτε από μύκητες, δοκιμάστε μυκητοκτόνα προϊόντα ή φυσικά όπως το τσάι. Είναι αρκετά καλό για να ξεφορτωθείτε τόσο τους μύκητες όσο και τα βακτήρια.
Για να εμποδίσετε τους μύκητες, βάλτε τάλκ μέσα και γύρω από τα πόδια και τη βουβωνική χώρα. Μόνο και μόνο επειδή η φαγούρα πέρασε δεν σημαίνει πως έφυγαν και οι μύκητες. Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε πούδρα για όσο διάστημα λένε οι οδηγίες χρήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: