Συνάντηση Βαληνάκη - Μπαρθ για τη βίζα

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη είχε την Τρίτη ο αμερικανός υφυπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας για Θέματα Ανάπτυξης Πολιτικής Ρίτσαρντ Μπαρθ σχετικά με την ελληνική υποψηφιότητα συμμετοχής στο ανανεωμένο πρόγραμμα κατάργησης της βίζας.

Ο κ. Μπαρθ δήλωσε ότι οι ειδικοί σε προξενικά και μεταναστευτικά θέματα κατέθεσαν πολύ θετικές αναφορές για το ταξίδι τους στην Ελλάδα τον περασμένο Νοέμβριο και δήλωσε «ευτυχής που βρίσκομαι στην Αθήνα για να συζητήσω τα επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση της κατάργησης της βίζας για τις δύο χώρες μας».

Πρόσθεσε ότι αν οι διμερείς επαφές συνεχιστούν το ίδιο καλά ελπίζει πως η βίζα θα μπορέσει να καταργηθεί για την Ελλάδα εντός του έτους.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας, η Ελλάδα ήταν η πρώτη και μέχρι στιγμής η μόνη υποψήφια χώρα που έλαβε επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχει στο ανανεωμένο πρόγραμμα κατάργησης της βίζας από τότε που ψηφίστηκε ο Νόμος της 3ης Αυγούστου 2007 περί Εφαρμογής των Συστάσεων της Επιτροπής αναφορικά με την 11η Σεπτεμβρίου.

(πηγή: www.flash.gr, 5/2/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: