Η τύχη του Malpensa

Έκτακτη συνάντηση για το μέλλον του αεροδρομίου «Malpensa» του Μιλάνου συγκάλεσε για την ερχόμενη εβδομάδα η απερχόμενη ιταλική κυβέρνηση, καθώς η Alitalia σταματάει τις πτήσεις από και προς αυτό, στο πλαίσιο του αμφιλεγόμενου σχεδίου πώλησής της στην Air France - KLM.

«Επιβεβαιώνουμε την απόφαση για τη σύγκληση της στρογγυλής τραπέζης του Μιλάνου για να συζητήσουμε το θέμα του Malpensa το συντομότερο δυνατό και σίγουρα μέσα στην εβδομάδα», σημείωσε η Ιταλίδα υπουργός Ίσων Ευκαιριών Μπάρμπαρα Πολαστρίνι, μετά από συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Ρομάνο Πρόντι, που από την προηγούμενη εβδομάδα είναι υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Στην Ιταλία πραγματοποιούνται συνομιλίες με στόχο τη διαμόρφωση μιας μεταβατικής κυβέρνησης και η πολιτική αβεβαιότητα έχει ενισχύσει την ανησυχία σχετικά με τις συνομιλίες μεταξύ του ζημιογόνου ιταλικού αερομεταφορέα και της Air France - KLM, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν στα μέσα Μαρτίου.

Η Alitalia -η οποία χρειάζεται πάνω από 1 δισ. δολάρια για το τρέχον έτος, για να συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητη- ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι εγκαταλείπει τα «σλοτς» στο Malpensa, κίνηση που μπορεί να εξωθήσει την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου SEA να αναζητήσει αποζημίωση για την οικονομική ζημιά που θα υποστεί.

(πηγή: www.in.gr, 1/2/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: