Μια διαφορετική ξενάγηση στο «Παρίσι των αστέρων»

Πρωτότυπες εκδρομές προτείνει ταξιδιωτικό γραφείο της γαλλικής πρωτεύουσας. Για το ποσόν των 29 ευρώ και για έξι ώρες, το γραφείο «Νομάντ» υπόσχεται να σας δείξει το «Παρίσι των παπαράτσι» ή «Πού μένουν αυτοί που καταλαμβάνουν τα πρωτοσέλιδα των περιοδικών, οι ηθοποιοί, οι πολιτικοί άνδρες και οι σταρ της μικρής οθόνης», όπως εξηγεί το γραφείο ταξιδίων στο διαφημιστικό του φυλλάδιο.

Στο ραντεβού του ξεναγού, εκτός από τη συντάκτη της εφημερίδας «Liberation», βρέθηκαν 12 άτομα κάθε ηλικίας. Ολοι τους ήταν Γάλλοι, υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, και ένας ιατρός, ενώ οι περισσότεροι κατοικούσαν στην επαρχία και επισκέπτονταν το Παρίσι για δουλειές ή ψυχαγωγία. Μόνο ένας τους προνόησε να φέρει φωτογραφική μηχανή.

Πρώτη στάση, σε μικρή κρεπερί του Σεν Ζερμέν, όπου -όπως προειδοποιεί η ξεναγός- πολλοί σταρ συνηθίζουν να τρώνε το γεύμα τους.

Στο Πάνθεον, η ξεναγός μιλά για τον υπερρεαλιστή ποιητή Αντρέ Μπρετόν, ενώ μπροστά στο λύκειο Ερρίκος IV, κάνει λόγο για διάσημους μαθητές του, όπως ο πεζογράφος Μοπασάν, ο δημιουργός του σύγχρονου Παρισιού του 19ου αιώνα, ο βαρώνος Οσμάν, αλλά και η Μαζαρίν Πενζό, νόθα κόρη του Φρανσουά Μιτεράν και ο ηθοποιός Πατρίκ Μπρουέλ.

Η ξεναγός επισημαίνει το εστιατόριο «Κουπ Σου» (Κομμένο Λάχανο) στο Καρτιέ Λατέν και αποκαλύπτει ότι είναι το αγαπημένο του ηθοποιού Ζαν Ρενό, της βασίλισσας Μαργαρίτας ΙΙ της Δανίας, αλλά και των Μπιτλς.

Στο 22 της οδού Μπιέβρ στο 5ο διαμέρισμα, η ξεναγός δείχνει κουδούνι με αρχικά DM και λέει ότι είναι αυτό της χήρας του Μιτεράν, Ντανιέλ.

Στη μέση του Σηκουάνα, το νησί Σεν Λουί αποτελεί πραγματικό κρησφύγετο διασημοτήτων, «με τους δικούς τους φούρνους, το δικό τους ζαχαροπλαστείο», ενώ εκεί βρίσκεται και το «Τουρ Ντ’ αρζάν», ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στην οδό Μποναπάρτ, η ξεναγός δείχνει παράθυρο στον δεύτερο όροφο με δύο γλάστρες και αποκαλύπτει ότι αυτό είναι το διαμέρισμα της Κατρίν Ντενέβ, αλλά όπως λέει: «Δεν σταματάμε μπροστά, γιατί τελικά -κι ας το παίζουμε παπαράτσι- σεβόμαστε την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων».

(πηγή: www.kathimerini.gr, 21/2/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: