36 ώρες στη Σάρλοτσβιλ με τα κτίρια του Τζέφερσον

Φτάνοντας στη Σάρλοτσβιλ νομίζει κανείς ότι επισκέπτεται την αρχαία Ρώμη. Τα κτίρια του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, σχέδια του Τόμας Τζέφερσον, μοιάζουν να ανήκουν στην εποχή του Ιούλιου Καίσαρα. Η πόλη, ωστόσο, είναι πολύ πιο εξελιγμένη απ’ την αρχιτεκτονική της, καθώς βρέθηκε στο επίκεντρο πολλών αλλαγών την τελευταία δεκαετία. Η τοπική μαγειρική είναι υπέροχη, η μουσική σκηνή συνταρακτική, ενώ ακόμα και το τοπικό κρασί δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα διεθνώς αναγνωρισμένα.

Παρασκευή
3 μ.μ. - 4.30 π.μ. Στο εμπορικό κέντρο
Ο πεζόδρομος της Σάρλοτσβιλ είναι γεμάτος με φοιτητές που πίνουν το καφεδάκι τους και συζητούν για τη φιλοσοφία, σε καφέ που θυμίζουν Ευρώπη. Το εμπορικό κέντρο θα σας προσφέρει, επίσης, ό,τι καλύτερο από μαγειρικής άποψης. Δοκιμάστε τα μεζεδάκια στο Feast, το τοπικό τυρί, τα αλλαντικά αν και όλα τα τοπικά προϊόντα είναι υψηλής ποιότητας. Επισκεφθείτε το μουσείο Μοντιτσέλο, αλλά και την προεδρική κατοικία Ας Λον-Χάιλαντ του προέδρου Τζέιμς Μονρό.

Σάββατο
8 π.μ. - 1 μ.μ. Τέχνη και οίνος
To πρωί θαυμάστε την αρχιτεκτονική μεγαλοφυΐα του Τζέφερσον, κάνοντας έναν περίπατο στο πανεπιστήμιο. Επισκεφθείτε, επίσης, την έκθεση τέχνης Αβοριγίνων Κλουγκ Ρούε και βέβαια μην παραλείψετε να κάνετε μία βόλτα στα οινοποιεία. Το Old House Vineyards, 50 λεπτά με το αυτοκίνητο από την πόλη, είναι must, καθώς εκεί παράγεται το εξαίρετο Vidal Blanc. Το απογευματάκι κάντε μια βόλτα με το αυτοκίνητο κατά μήκος του Route 20. Θα απολαύσετε την ύπαιθρο και -αν πάτε φθινόπωρο- τα πιο υπέροχα χρώματα που είδατε ποτέ.
7 μ.μ. - 10 μ.μ. Υψηλή μαγειρική
Το βραδάκι δειπνήστε στο Palladio Restaurant στο οινοποιείο Barbousville. Το κεντρικό κτίριο σχεδιάστηκε από τον Τζέφερσον. Το βραδάκι απαραίτητο ένα ποτό στου Miller’s, με μουσική που δεν θα ξεχάσετε εύκολα.

Κυριακή
9 π.μ. - 11 μ.μ. Στον Εθνικό Δρυμό
Ωρα για περπάτημα στον Εθνικό Δρυμό Σεναντοα. Και όταν επιστρέψετε στην πόλη, γραμμή για το Bluegrass Grill and Bakery για να ανακτήσετε τις θερμίδες που χάσατε. Η μαγειρική είναι παραδοσιακή, αλλά δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει. Εδώ δεν κλείνουν τραπέζι, αλλά γι’ αυτό ετοιμαστείτε να περιμένετε. Είναι βέβαιο ότι δεν θα μετανιώσετε.

Χρήσιμες πληροφορίες
Τι να κάνετε:
Feast, www.feastvirginia.com
Monticello, www.monticello.org
Ash Lawn-Highland, www.ashlawnhighland.org
Old House Vineyards, www.oldhousevineyards.com
Virginian Wines, www.virginiawines.org
Rotunda Tours, www.uvaguides.org
Kluge-Ruhe aboriginal Art Collection, www.virginia.edu/kluge-ruhe
African american History, www.nps.gov/history/nr/travel/journey/sou.htm
Palladio restaurant, www.harboursvillewine.net
Appalachiantrail in Virginia, www.appalachiantrail.org/virginia

(πηγή: www.kathimerini.gr, 1/11/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: