Καθυστερεί, για άλλη μια φορά, η παραγωγή του Boeing 787

Καθυστέρηση αναμένεται να παρατηρηθεί στην παραγωγή των αεροσκαφών τύπου Boeing 787 Dreamliner, λόγω των απεργιών που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι στην Boeing, ανακοινώνει η εταιρεία.

Σύμφωνα λοιπόν με την Boeing, η μεγάλη απεργία των 52 ημερών που είχαν κάνει πρόσφατα οι μηχανικοί, αλλά μερικά τεχνικά προβλήματα θα είναι οι αιτίες που θα καθυστερήσει η παράδοση των αεροπλάνων. Έτσι δεν αναμένετε να παραδοθεί το πρώτο αεροπλάνο πριν από το τέλος του 2009. Υπενθυμίζουμε ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το πρώτο Boeing 787 Dreamliner θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2007, αλλά ήδη έχουν γίνει 4 ανακοινώσεις για καθυστέρηση στην παράδοση, κυρίως λόγω προβλημάτων με τους προμηθευτές της Boeing.

Τα τελευταία αυτά νέα για ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις, έπεσαν ως κεραυνός στις αεροπορικές εταιρίες που έχουν παραγγείλει Boeing 787 Dreamliner και μεταξύ των οποίων είναι η British Airways, η Virgin, η TUI, η Monarch, η Qantas και η Air New Zealand. Μάλιστα, μερικές εταιρείες ενημερώθηκαν από την Boeing ότι θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια μέχρι να παραλάβουν τα αεροπλάνα τους. Πάντως, τα πρώτα αεροπλάνα θα τα παραλάβει η All Nippon Airways.

(πηγή: www.traveldailynews.gr, 10/11/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: