Μαλδίβες

Μικρές πράσινες νησίδες και ατόλες σκορπισμένες σε ρηχά τιρκουάζ νερά... Οι μικροί παράδεισοι του Ινδικού Ωκεανού προσφέρονται για ρομαντικούς, νιόπαντρους και για χαλάρωση!

Το νησιωτικό και εξωτικό αυτό σύμπλεγμα είναι ένα μέρος που θα σας ηρεμήσει και θα σας εντυπωσιάσει. Aρμονική συμφωνία σε πράσινο και τιρκουάζ! Νερά διάφανα, σαν τα πιο ακριβά κρύσταλλα! Πυκνή βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Παραλίες με ολόλευκη ψιλή άμμο. Κοραλλιογενείς ύφαλοι με χιλιάδες είδη ψαριών στην απόλυτη αποθέωση της χρωματικής παλέτας.

Στο Μάλε
O παράδεισος δεν είναι απαραιτήτως τεραστίων διαστάσεων. Το αποδεικνύει το νησί Μάλε, που είναι μικρό και όμως τόσο όμορφο που δύσκολα θα αποφασίσετε να μετακινηθείτε για να κάνετε κάποια άλλη εκδρομή. Ήδη από το 12ο αιώνα το Μάλε αποτελούσε το κέντρο των Μαλδίβων. Η ακμή που γνώρισε είναι εμφανής ακόμη και σήμερα, παρότι πολλά από τα θαυμάσια παραδοσιακά κτίρια έχουν γκρεμιστεί και τη θέση τους έχουν πάρει σύγχρονα.
Η προκυμαία της πόλης του Μάλε και η κεντρική πλατεία του είναι δύο ιδανικές αφετηρίες για την έναρξη της περιήγησής σας. Θα γνωρίσετε το προεδρικό μέγαρο, τις εντυπωσιακές λαχαναγορές και ψαραγορές, την Πινακοθήκη Εσζεχί, το Εθνικό Μουσείο, με εκθέματα από συλλογές σουλτάνων, το Πάρκο του Σουλτάνου, που περιβάλλει το μουσείο, το τζαμί Χουκούρου (το παλαιότερο της χώρας χρονολογείται από το 1656) καθώς και πολλά άλλα ενδιαφέροντα τζαμιά.
Να επισκεφθείτε κάποιο από τα δεκάδες τεϊοποτεία που θα συναντήσετε. Πρόκειται για τα καφενεία των ντόπιων, με θαυμάσιο τσάι αλλά και φαγητό. Είναι μια καλή ευκαιρία για να αφουγκραστείτε τον παλμό του τόπου.
Αν βρεθείτε στο Μάλε να μην παραλείψετε, φυσικά, να κάνετε κατάδυση με το τουριστικό «υποβρύχιο των φαλαινών». Θα βρεθείτε 35 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και θα δείτε από κοντά κοραλλιογενείς υφάλους σε όλο τους το μεγαλείο.

Υπέροχα ψαροχώρια
Αν είστε φίλοι των καταδύσεων, στις Μαλδίβες θα ενθουσιαστείτε! Γύρω από το Μάλε, μικροσκοπικά νησάκια, σαν μαργαριτάρια άτακτα ριγμένα επάνω σε γαλαζοπράσινο χαλί, σας περιμένουν να ανακαλύψετε με τα ίδια σας τα μάτια το μαγικό βυθό τους, αλλά και την εξωτική φύση τους. Το Βιλιγκίλι, το Χουλχουμάλε, το Χουλχούλε και το Κουνταμπάντος είναι μερικά μόνο από αυτά. Το νησί Χόπινγκ προσφέρει την ευκαιρία για θαυμάσιες βόλτες στην ευρύτερη περιοχή, για τη γνωριμία με ειδυλλιακά ψαροχώρια, αλλά και για ψάρεμα. Στο Κασίντχο θα δείτε τα ερείπια ενός παλαιού βουδιστικού ναού. Στο Καφού θα ακούσετε τα περίφημα τύμπανα μπόντου μπέρου, ενώ στο Ντιφούσι θα ανακαλύψετε μια από τις ομορφότερες γωνιές της περιοχής.
Ένα ταξίδι στις Μαλδίβες δεν θα ήταν ολοκληρωμένο αν δεν κάνατε μία στάση στην ατόλη Αρι, ένα εντυπωσιακό σύνολο από μικροσκοπικά νησιά και κοραλλιογενείς υφάλους μέσα στους οποίους το νερό και το φως του ήλιου δημιουργούν εκπληκτικά χρώματα, όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου! Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες είναι επίσης οι ατόλες Μιλαντχουμαντούλου και Μουλάκου, όπου θα βρείτε και μερικά από τα ομορφότερα θέρετρα της περιοχής.

Πληροφορίες
Διαμονή: Οι Μαλδίβες είναι γεμάτες πολυτελέστατα ξενοδοχεία και εκπληκτικά καταπράσινα παραθαλάσσια θέρετρα. Κωδικός κλήσης: 00960 Κλίμα: Το καλοκαίρι εκεί έχουν χειμώνα και μπορεί να βρέξει. Περίπου 20-25 βαθμοί Κελσίου.

Φαγητό - Διασκέδαση - Αγορές
Η κουζίνα της περιοχής είναι ένα μείγμα της ινδικής και της ινδονησιακής - διαθέτει δηλαδή μπόλικο κάρι. Το ψάρι, το κοτόπουλο, το ρύζι? έχουν την τιμητική τους. Γενικά, όμως, θα βρείτε και ευρωπαϊκή και αμερικάνικη κουζίνα. Στο Μάλε, στο Night Star Hotel, θα γευτείτε θαυμάσιες ινδικές συνταγές. Φαγητό καλής ποιότητας και αριστοτεχνικά σερβιρισμένο θα βρείτε σε όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία.
Σχολές καταδύσεων είναι έτοιμες να σας μυήσουν στα μυστικά των κοραλλιογενών υφάλων. Οργανωμένα θαλάσσια σπορ παρέχουν και όλα τα ξενοδοχεία.
Για τη διασκέδασή σας, στα ξενοδοχεία λειτουργούν ντίσκο και παμπ, όπου θα μπορέσετε να πιείτε το ποτό σας και να χορέψετε.
Θα βρείτε άριστης ποιότητας βαμβακερά ρούχα, αντικείμενα λαϊκής τέχνης, σκαλιστά ψάρια από κοράλλι και αντικείμενα από ξύλο τριανταφυλλιάς. Οι μεγαλύτερες αγορές βρίσκονται στο Μάλε.

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: