Στην κοιλάδα του Καρπενησιώτη

Ποτάμι, δάσος, βουνό και μια έκρηξη του πράσινου σε όλες τις δυνατές αποχρώσεις να αναμειγνύεται με την πέτρα και το χώμα, τους ήχους της φύσης και τις μυρωδιές της γης συνθέτουν το μαγικό τοπίο της περιοχής, που δρα αναμφίβολα σα μαγνήτης για τους φαν του βουνού.

Εδώ χτυπάει η καρδιά της Ευρυτανίας, που παλιότερα ήταν ο πιο φτωχός ελληνικός νομός, τελευταία, όμως, άρχισε να αναπτύσσει έναν υποδειγματικό τουρισμό και τώρα σου προσφέρει ότι κι αν λαχταρήσεις! Εχουμε και λέμε: Θέλεις πισίνα; Την έχεις όλο το χρόνο στα μεγάλα ξενοδοχεία, και το καλοκαίρι ακόμα και σε μικρούς ξενώνες όπως η "Αγράμπελη" και το "Δρυάς" στο Γαύρο δίπλα στο ποτάμι. Mountain resorts με χουχουλιάρικους καναπέδες και αναμμένα τζάκια στα κρύα, άσχετο αν αλλού είναι καλοκαίρι; Πέρνα για ένα ποτό από το Country Club στο Μικρό Χωριό και θα με θυμηθείς.

Ή μήπως προτιμάς σπα;Το Montana Spa εδώ και λίγους μήνες, τα έχει όλα, από την τεχνογνωσία των ιαματικών λουτρών στο Πλατύστομο, μέχρι χαμάμ και θεραπείες με φύκια και σοκολάτα… Κατάλαβες τώρα.

Ενα Σαββατοκύριακο, βέβαια, δεν φτάνει για να γνωρίσεις την Ποταμιά, κι αυτό από μόνο του είναι ένας λόγος για να πας και να ξαναπάς ειδικά από δω και πέρα που ανοίγει ο καιρός. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει τίποτα, γιατί στο βουνό μπορεί να χιονίσει ακόμη και το Πάσχα κι αν είσαι τυχερός το πρωί θα κάνεις σκι και το βράδυ θα βρεθείς στο Μοναστήρι του Προυσσού για να παρακολουθήσεις την πιο απόκοσμη Ανάσταση που έχεις φανταστεί.

Μπαίνοντας στο Καρπενήσι κάνε μια στάση στο Fresh για ολόφρεσκα κοκάκια, γιατί το βράδυ όταν ξανάρθεις για night life το ζαχαροπλαστείο θα έχει κλείσει. Πέρνα μετά από τους Κορυσχάδες και το παλιό Μικρό Χωριό για ένα προσκύνημα στην ιστορία, και πήγαινε κατόπιν στο Μεγάλο Χωριό. Κάνε μια βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια του, μπες οπωσδήποτε στο Λαογραφικό Μουσείο και δοκίμασε το καλύτερο χειροποίητο σουβλάκι της επικράτειας που φιάχνει ο Θανάσης Βαστάκης. Α ναι και μην μπερδευτείς με τις ταμπέλες στο δρόμο λίγο πριν από το Κλαψί και το Μουζίλο, δεν πουλάνε νόστιμο βούτυρο, χωριά είναι, το Νόστιμο και το Βουτύρο και εκεί θα βρεις φαγητό που σε στέλνει στα ουράνια.

(πηγή: www.gourmet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: