Στη Βουδαπέστη

Στου Γκέρμπο, ένα από τα ωραιότερα ζαχαροπλαστεία και καφενεία της Ευρώπης, πρέπει να κλείσεις τραπέζι από 48 ώρες πριν, αν θέλεις να έχεις θέα στην πλατεία Βόροσμαρτι. Ξεχάστε τη δίαιτα και μη διστάσετε να παραγγείλετε μια πάστα "Λίντσερ" ή "Ζάχερ" πολύ γευστικότερες από τις αντίστοιχες της Βιέννης. Φυσικά, κοστίζουν περίπου 18 δολάρια χωρίς το (απαραίτητο 15%) πουρμπουάρ. Ηρθε η ώρα για φαγητό; Δεν έχουμε πρόβλημα ως Ελληνες. Και στις 3 το μεσημέρι είτε στις 11 τη νύχτα, αν μπείτε σε ένα από τις δεκάδες καλά εστιατόρια, θα σας σερβίρουν ζεστό φαγητό και όχι μόνο γκούλας. Προσωπικά, απολαμβάνω τα μπιστρό των άνετων πεζόδρομων της Πέστης.

Στο καφέ Κορ θα έχετε παρέα κάποια μοντέλα της διπλανής "γειτονιάς των φορεμάτων" και όχι λίγους νεόκοπους επιχειρηματίες. Διαλέξτε από τους δίσκους που είναι έτοιμοι, καθήστε σε ένα τραπέζι έστω και αν κάθονται άλλοι και απολαύστε το φαγητό. Θα σας φέρουν καφέ μόλις τελειώσετε το πιάτο και είναι "προσφορά του καταστήματος".

Θέλετε μαζί με το πρόχειρο φαγητό και πολύ καλό κρασί του κάμπου της λίμνης Μπάλαντον; Στου Λου Λου θα κάνετε επιλογή ανάμεσα σε 166 διαφορετικά είδη. Κατά τα άλλα, θυμίζει παριζιάνικο μπιστρό.

Θαυμάστε το κτήριο της Βουλής, ένα ψευτογοτθικό μεγαθήριο από την άλλη πλευρά του Δούναβη.

Ο υπόγειος περνά κάτω από την λεωφόρο Αντρασι, δεύτερος σε αρχαιότητα, μετά του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: