Νησί των Χριστουγέννων: Όταν τα καβούρια βγαίνουν στους δρόμους!

Το Νησί των Χριστουγέννων είναι μια μικρή ημιαυτόνομη κτήση της Αγγλίας που αποδόθηκε στην Αυστραλία και βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό με έκταση 135km² και πληθυσμό 1493 άτομα . Το όνομα της πρωτεύουσας είναι The Settlement.

===
============

Στη καρδιά του Ινδικού Ωκεανού, σε κοντινή απόσταση από την Ιάβα βρίσκεται το Νησί των Χριστουγέννων. Το παράδοξο είναι ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού του δεν είναι άνθρωποι αλλά τεράστια κόκκινα καβούρια. Όσο για την παρουσία τους στους δρόμους του νησιού, αυτή αφήνει άναυδους μόνο τους τουρίστες


Ολόκληρο το Νησί των Χριστουγέννων αποτελεί έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες παραδείσους του πλανήτη. Σχεδόν το 63% του εδάφους του έχει χαρακτηριστεί εθνικό πάρκο. Εκεί ζουν και γεννούν περίπου 100 εκατομμύρια κόκκινα καβούρια! Όταν φτάνει η περίοδος της αποδημίας των «κόκκινων» κατοίκων του νησιού προς τη θάλασσα, οι δρόμοι της πόλης παίρνουν ένα βαθύ πορφυρό χρώμα. Τα καβούρια ακολουθούν συγκεκριμένα δρομολόγια για να καταλήξουν στη θάλασσα. Δυστυχώς όμως δεν υπολογίζουν όμως τα αυτοκίνητα. Έτσι οι ιθύνοντες για να μειώσουν τα ποσοστά των τροχαίων με θύματα τα καβούρια, εκτός από την εκτροπή της κυκλοφορίας, φτιάχνουν ειδικά περάσματα και τούνελ που θα τα οδηγήσουν στο σωστό δρόμο.

Αν λοιπόν βρεθείτε στο μαγευτικό Νησί των Χριστουγέννων, μη παραξενευτείτε αν δείτε ότι μαζί με σας κάνουν τη «βόλτα» τους χιλιάδες εκατοντάδες οικογένειες τεράστιων καβουριών. Προσοχή, μην τα ενοχλήσετε, απλώς φωτογραφήστε τα.

(πηγή: BHMA)

Δεν υπάρχουν σχόλια: