"Χούλα": το λίκνισμα μιας πολυνησιακής χορεύτριας

Στο μεγάλο νησί της Χαβάης ικανοποιούνται όλες οι επιθυμίες των ταξιδιωτών. Εάν είστε λάτρης της φύσης, οι καταρράκτες Ακάκα και Καχούνα θα σας εντυπωσιάσουν. Εάν αγαπάτε τα θαλάσσια σπορ, μια εμπειρία από καγιάκ στον κόλπο Κεαλακεκούα, όπου ζει κοπάδι δελφινιών, θα σας μείνει αξέχαστη. Μη χάσετε επίσης κάποια κατάδυση με αναπνευστήρα για να θαυμάσετε τα γιγάντια διαβολόψαρα.

Και κάτι που σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί: Σπάνια πουλιά που θα σας εντυπωσιάσουν στο Εθνικό πάρκο Κοκεέ. Εάν πάλι θελήσετε επιστρέφοντας να κρατήσετε έστω και λίγο, αυτή τη μυστηριακή και αρμονική ατμόσφαιρα που πλανάται σε όλο το νησί, είτε μέσα από τις μυρωδιές των ευκαλύπτων και των καρπίνων είτε μέσα από το λίκνισμα των καλλίγραμμων χορευτριών, ακούστε τους θρύλους και τις παραδόσεις που κρύβει μέσα του ο χορός "Χούλα".

Ο Δημόσιος Χώρος Αναψυχής, Καλόπα, με τα 400 στρέμματα πάρκου δε θα σας αφήσει μόνο εικόνες από τα υπεραιωνόβια δέντρα, οχία, με τους κατακόκκινους ανθούς λεχούα, αλλά θα αισθανθείτε εντελώς διαφορετικά τους ψαλμούς του "Χούλα". Ακούστε προσεκτικά για το μωρό Λάου-κα-ιέιε, που βρέθηκε στις ρίζες του δέντρου οχία και δείτε, πως οι ντόπιοι υμνούν τα δέντρα αυτά και τις φτέρες μέσα από το χορό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: