Αγορές στην Ευρώπη

Βαρκελώνη
Τα περισσότερα καταστήματα κλείνουν για την σιέστα μεταξύ 2 με 4:30 το μεσημέρι, αλλά μένουν ανοιχτά μέχρι τις 8 το βράδυ. Μερικά μάλιστα, είναι ανοιχτά και την Κυριακή. Κάντε τα ψώνια σας στο El Corte Ingles, ένα από τα καλύτερα πολυκαταστήματα της Ευρώπης. Μην παραλείψετε να αγοράσετε το μπλουζάκι της Μπάρτσα από το επίσημο κατάστημα της ομάδας La Botiga del Barca (στο Carrer de Aristides Maillol στο Nou Camp).

Kαπέλα όλων των ειδών θα βρείτε στο Sombrereria Obach (Carrer del Call) και φυσικά γλυπτά από papier-mache, από το 2 Bis (Carrer Bisbe 2).

Bερολίνο
Το μεγαλύτερο κατάστημα μοντελισμού στην Ευρώπη υπάρχει στο Βερολίνο και εκεί θα αγοράσετε τραινάκια, αεροπλανάκια και πλοία, που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού. Βρίσκεται στο Lietzenburger Strasse 51.

Στο εμπορικό σύμπλεγμα Stilwerk (Kantstrasse 17) θα βρείτε τα πάντα αφού έχει περισσότερα από 50 καταστήματα. Μεταξύ αυτών και το Stilwerk Forum στον 5ο όροφο, που πουλά κεραμικά και πρωτοποριακά κοσμήματα.

Τα καταστήματα στο Βερολίνο είναι ανοικτά από τις 10 ως τις 8 το βράδυ τις καθημερινές, ενώ τα Σάββατα 10-4. τις Κυριακές είναι κλειστά, υπάρχουν όμως πολλά παζάρια και υπαίθριες αγορές.

Λυών
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας έχει πολλές υπαίθριες αγορές, πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, και βέβαια εκπληκτική αγορά φαγητών, γλυκών και κρασιών. Πηγαίνετε στο ζαχαροπλαστείο-σοκολατοποιείο La Minaudiere (5 Rue de Brest) ή στο Voisin (3 Cours Lafayette) με τα υπέροχα γλυκά σε όλες τις αποχρώσεις!

Για αντίκες, ο σωστός δρόμος είναι η Rue Auguste Comte του 17ου αιώνα. Τα καταστήματα είναι ανοικτά από τις 10-12 και 2-7. Μην παραλείψετε τα traboules του Croix Rousse, την περιοχή των μεταξουργών. Είναι ένα δίκτυο από τούνελ και μυστικές πόρτες που παλιά χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν πολύτιμα υφάσματα και υλικά δίχως τον φόβο των καιρικών συνθηκών.

Ρώμη
Μην πάτε μόνο για τα παγκοσμίως γνωστά και πανάκριβα καταστήματα Gucci, Prada και D&G, αλλά και στα λιγότερο γνωστά σε μας Strada (Via del Corso 433), SBU (Via di San Pantaleo 68) και Αrsenale (Via del Governo Vecchio 64). Εσείς που έχετε φετίχ με τα αντικείμενα Alessi πηγαίνετε στο Art`e (Piazza Bondanini 32).

Τα καταστήματα είναι ανοικτά 8-1 και 3:30-7:30 αλλά την Κυριακή είναι κλειστά.

(πηγή: ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: