Παρισινό Design

Σε μια επιφάνεια 1.500 τ.μ. στη συμβολή των οδών Bac και Babylone, στο Παρίσι, βρίσκεται το γαλλικό Conran Shop: κατάστημα που συνδυάζει παλαιά αντικείμενα και πρωτοποριακά σε λογικές τιμές. Θα βρείτε τα πάντα: από σερβίτσια από λευκή πορσελάνη αλλά και ασήμι τα οποία παινεύει ιδιαιτέρως η Ινές ντε Λα Φρεσάνζ ως και τραπέζια τύπου Abracadabra, από αλουμίνιο και εποξική λάκα.΄Για μοναδικά αντικείμενα, πιο γαλλικού στυλ, θα πρέπει να επισκεφθείτε το κατάστημα En Attendant Les Barbares (rue de Grenelle 35) που πωλεί τα καλύτερα αντικείμενα σύγχρονων σχεδιαστών όπως τη μικρή λάμπα από σίδερο και χαρτί του Φρανσουά Τενεβέν ή τα νέα μοντέρνα υφάσματα για ταπετσαρίες σταμπωτά και ζωγραφισμένα στο χέρι. Κομψά αλλά κλασικά αντικείμενα θα συναντήσετε στο κατάστημα της Catherine Memmi (rue Saint Sulpice 34).

Υφάσματα για το σπίτι στους τόνους κυρίως του λευκού αλλά και του καφέ, κουβέρτες από κασμίρ αλλά και ωραία μάλλινα αρκουδάκια. Στην ίδια περιοχή, στο 18 της οδού Mabillon, υπάρχει το La Cornue, κατάστημα με κομψά έπιπλα κουζίνας αλλά και σκεύη παλαιικού τύπου όπως χάλκινες χύτρες και φόρμες για γλυκά.

Η Παριζιάνα Ελιζαμπέτ Ντελακάρτ έχει ανοίξει το κατάστημά της στην πλατεία που θεωρεί την ωραιότερη του κόσμου. Στο 4 λοιπόν της Place de l' Odeon βρίσκεται το κατάστημα Elisabeth Delacarte όπου μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε έπιπλα και αντικείμενα διαφορετικού στυλ: μπαρόκ, μεταμοντέρνου, πριμιτίφ και μοντέρνου.

(πηγή: ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: