Μπορούν τα παιδιά να πετάξουν μόνα τους;

Αν σας απασχολεί το πώς θα εμπιστευτείτε το παιδί σας να πετάξει μόνο του για να ταξιδέψει σε κάποιον συγγενή στην Ελλάδα ή το εξωτερικό οι αεροπορικές εταιρίες έχουν προβλέψει τη λύση και σας συμβουλεύουν ότι:

Και βέβαια μπορούν χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψετε και εσείς αρκεί να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:
# Από 5 ετών έως 12 τα παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν μόνα τους, ζητώντας να συνοδεύονται από υπάλληλο της αεροπορικής εταιρίας με την οποία ταξιδεύουν, πληρώνοντας ένα επιπλέον εισιτήριο.

# Εάν το παιδί σας ακολουθεί κάποια φαρμακευτική αγωγή για μόλυνση στα αυτιά μπορεί άνετα να ταξιδέψει εφόσον αναπνέει άνετα και δεν πονά στα αυτιά και στην ρινική κοιλότητα. Πάντοτε να ενημερώνετε το προσωπικό της αεροπορικής εταιρίας για την περίπτωση που παίρνει ακόμα φάρμακα. Βέβαια, σε περίπτωση έντονης δυσφορίας συμβουλευτείτε οπωσδήποτε το γιατρό σας.

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι:
# Όλα τα σημαντικά στοιχεία του παιδιού, όπως και τα δικά σας στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και του ατόμου που παραλαμβάνει το παιδί αναφέρονται στο ειδικό έντυπο μέσα σε ειδική θήκη, το οποίο συνοδεύει, σε εμφανές σημείο, το παιδί σε όλο το ταξίδι.

# Το παιδί παραδίδεται μόνο μετά την υπόδειξη αστυνομικής ταυτότητας

# Σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης, το παιδί σας με το/τη συνοδό της αεροπορικής εταιρίας διανυκτερεύουν μαζί, εφόσον ενημερωθείτε, εσείς οι γονείς/κηδεμόνες.

(πηγή: www.travelforall.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: