Ινδία

Το ταξίδι στην Ινδία μοιάζει με πέρασμα σε έναν διαφορετικό κόσμο, με διαφορετικά έθιμα και παραδόσεις από αυτές της Ευρώπης. Γι' αυτό καλό είναι να έχετε κατά νου τα εξής:

Διαμονή: Αν αποφασίσετε να μείνετε σε ένα πρώην παλάτι μαχαραγιά και όχι σε ξενοδοχείο (η τιμή του δωματίου είναι συμφέρουσα και η εμπειρία μοναδική), καλύτερα να απευθύνεστε στον οικοδεσπότη σας με τον τίτλο "Μεγαλειότατε". Μπορεί θεωρητικά να έχουν καταργηθεί οι κάστες στην Ινδία, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο στα χαρτιά.

Αμφίεση: Φροντίστε να καλύπτετε τα περισσότερα σημεία του σώματός σας, ιδίως αν πρόκειται να επισκεφθείτε κάποιο ναό. Αλλά ακόμη και όταν κυκλοφορείτε στον δρόμο δεν είναι πρέπον να έχετε τις γάμπες και τους ώμους σας ακάλυπτους η βερμούδα στους άνδρες αποτελεί σημάδι ότι προέρχονται από χαμηλή κάστα.

Νερό: Η πιο συνηθισμένη συμβουλή είναι να πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό να αποφεύγετε ακόμη και τα παγάκια. Εμείς προσθέτουμε και το φρέσκο γάλα, γιατί δεν είναι παστεριωμένο (για τον ίδιο λόγο αποφύγετε και τα παγωτά).

Κοσμήματα: Πολύ καλά πετράδια σε συμφέρουσες τιμές θα βρείτε στο Rajasthali Emporium. Παρ' όλα αυτά, λόγω του ότι είναι κατάστημα που ανήκει στην κυβέρνηση, δεν μπορείτε να παζαρέψετε. Αν σας αρέσουν οι διαπραγματεύσεις, κατευθυνθείτε στο παζάρι Johari Bazaar, που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την Τζαϊπούρ. Εκεί οι περισσότεροι πωλητές δέχονται δολάρια.

Μην οδηγείτε: Με 50 δολάρια την ημέρα νοικιάζετε ένα αυτοκίνητο με κλιματισμό και με οδηγό, ο οποίος τις περισσότερες φορές τελεί και χρέη ξεναγού. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κυκλοφορείτε.

Προσοχή: Προτού φύγετε, ενημερώστε τον οικογενειακό γιατρό σας σχετικά με το ταξίδι στην Ινδία. Ισως χρειαστεί να κάνετε εμβόλια για την πολιομυελίτιδα, την ηπατίτιδα και την ελονοσία. Για κάθε ενδεχόμενο μην ξεχάσετε τον αντιτετανικό ορό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: