Αγορές ηλεκτρονικών στην Ν.Υόρκη

Παρ' ότι στη δυτική ακτή των ΗΠΑ εξακολουθεί να κυριαρχεί η Silicon Valley, στη νέα Silicon Alley, που έχει δημιουργηθεί στο Empire State Building, οι τουρίστες συναντούν τον παράδεισο των προϊόντων τελευταίας τεχνολογίας. Η νέα κυρίαρχη φυλή του κυβερνοχώρου έχει επηρεάσει ως προς τις προτιμήσεις και καταστήματα όπως το J & R (Park Row 23) που απευθύνεται σε όσους θέλουν, μέσα σε λίγο χρόνο, σε ένα μόνο κατάστημα να βρουν υπολογιστές, βιντεοκάμερες, φωτογραφικές μηχανές στερεοφωνικά και βίντεο στις καλύτερες τιμές: υπάρχουν πάντα προϊόντα σε μειωμένες τιμές και οι προσφορές του καταστήματος που δημοσιεύονται και στις σελίδες της εφημερίδας New York Times, από την Κυριακή ως την Τετάρτη. Στο κατάστημα μπορεί κανείς να βρει και ραντάρ anti-autovelox (συσκευές παρεμβολής στα ραντάρ της αστυνομίας), καλώδια υψηλής ποιότητας για το στερεοφωνικό, ψηφιακούς - αναλογικούς μετατροπείς

Οσοι αναζητούν επιλογή ανάμεσα σε ευρύτερη γκάμα προϊόντων μπορούν να επισκεφθούν το κατάστημα Sharper Image (Madison αvenue 900), όπου θα βρουν το τελευταίο μοντέλο ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής. Στο κατάστημα Comp USA (Fifth avenue 420) οι πελάτες χρησιμοποιούν καροτσάκια όπως αυτά των σουπερμάρκετ, για να αγοράσουν υπολογιστές και βιντεοπαιχνίδια.

Οσοι πάλι προτιμούν πιο εξεζητημένα ηλεκτρονικά αντικείμενα μπορούν να πεταχτούν ως το Quark (Third avenue 537), ένα κατάστημα που πωλεί γκάτζετ που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί κατάσκοποι. Εδω θα βρείτε, για παράδειγμα, το Tiger-shark, μια συσκευή που εντοπίζει τα κρυμμένα μικρόφωνα. Αλλα χρήσιμα αντικείμενα, στα πλαίσια του γενικού κλίματος καχυποψίας: βιντεοκάμερα κρυμμένη σε ένα ζευγάρι γυαλιά ή ειδικό σπρέι για να διαβάζετε επιστολές μέσα από κλειστό φάκελο. Οσο για τα ειδικά σκάνερ που παρεμβαίνουν σε οποιαδήποτε συνομιλία δύο ανθρώπων που μιλούν σε κινητά τηλέφωνα, αυτά μπορείτε να τα προμηθευθείτε σε οποιαδήποτε κατάστημα της αλυσίδας Radio Shack (West 57th street 333).

(πηγή: BHMA)

Δεν υπάρχουν σχόλια: