Copacabana

Πολυσύχναστη και εντυπωσιακή είναι δύο λέξεις που περιγράφουν απόλυτα τη διάσημη Copacabana. Η μυθική πλαζ αποτελείται από δύο χωριστές παραλίες την Leme, μήκους ενός χιλιομέτρου, και την Coppacabana, με μήκος περίπου 3 χιλιομέτρων.

Η περιοχή οφείλει το όνομα της σε μια εικόνα της Παναγίας με το όνομα Copacabana, που σημαίνει "γαλάζια, αστραφτερή παραλία", όπως ακριβώς είναι η εντυπωσιακή αμμουδιά. Επάνω από την παραλία η λεωφόρος Ατλάντικα και τα πεζοδρόμια με τα εντυπωσιακά ασπρόμαυρα κύματα που θυμίζουν μωσαϊκό. Αμέτρητα κιόσκια, μικροπωλητές, εστιατόρια "αγκαλιάζουν" σχεδόν αποπνικτικά την αμμουδιά. Οι ήχοι της σάμπα διαχέονται στην ατμόσφαιρα και ανεβάζουν απότομα την ήδη καυτή θερμοκρασία. Αποφύγετε τις εμφανίσεις toplessαν δεν θέλετε να έχετε προβλήματα με την αστυνομία. Και κυρίως αφήστε τα τιμαλφή, τις πιστωτικές κάρτες και την κάμερα στο ξενοδοχείο.

Απολαύστε τον ήλιο, ίσως και τη θάλασσα αλλά κυρίως "κλέψτε" κάτι από την ατμόσφαιρα της πιο διάσημης παραλίας του κόσμου. Η αίγλη και οι εντυπωσιακές καλλονές έχουν μεταφερθεί στη γειτονική Ipanema, ο μύθος-αν και λίγο ρυτιδιασμένος- όμως καλά κρατεί για την Copacabana.

Δεν υπάρχουν σχόλια: