Παρίσι: οι κρυφές γωνιές

Για όσους νομίζουν ότι τα έχουν δει όλα στο Παρίσι αλλά και για εκείνους που θέλουν να ξετρυπώσουν κρυφές γωνιές, οι πολυταξιδεμένοι συνεργάτες της Πυξίδας έχουν να προτείνουν τρεις ιδέες για ξεχωριστές αποδράσεις: ένα μουσείο, ένα πάρκο και έναν καθεδρικό ναό.

Αναφερόμαστε στο Musee Marmottan (00 331 4224 0702), το οποίο στεγάζεται σε ένα αριστοκρατικό οίκημα στην οδό Louis Boilly, στον αριθμό 2, λίγο πιο κάτω από τη λεωφόρο Ραφαέλ, κοντά στο Δάσος της Βουλώνης. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν περισσότερους από 60 πίνακες του Μονέ, τους οποίους έχει κληροδοτήσει ο γιος του καλλιτέχνη. Το μουσείο είναι ανοικτό καθημερινά (εκτός Δευτέρας).

Μια και βρίσκεστε στην περιοχή πάρτε ένα ταξί από το μουσείο και κατευθυνθείτε στο Parc de Bagatelle, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Δάσους της Βουλώνης. Σας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη, ένας καταπράσινος επίγειος παράδεισος, που κάθε γωνιά του κρύβει σπάνιες ομορφιές: μεγάλες εκτάσεις με τριανταφυλλιές, έναν μικρό παραδοσιακό πύργο και ένα πέτρινο σιντριβάνι ύψους 30 μέτρων.

Ελάχιστοι τουρίστες επισκέπτονται τον καθεδρικό ναό του Αγίου Διονυσίου, ίσως επειδή βρίσκεται εκτός κέντρου του Παρισιού. Και όμως είναι πολύ εύκολο να πάτε. Πάρτε το μετρό και κατεβείτε στο τέρμα της γραμμής St Denis - Basilique. Στην αυλή του ναού έχουν ταφεί οι περισσότερες γαλαζοαίματοι της Γαλλίας από τον 6ο αιώνα και εντεύθεν και πραγματικά αξίζει να δείτε τα υπέροχα γλυπτά των τάφων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: