Γνήσιο Αμερικάνικο στέικ

Θα σας ενημερώσω για μερικά ρέστοραν στην Αμερική που προσφέρουν το γνήσιο αμερικανικό στέικ. Λοιπόν, στη Νέα Υόρκη εγώ θα σας έστελνα στο Sparks Steak House (τηλ. 687-4855), στο Σικάγο το Gene & Georgetti φημίζεται (τηλ. 527-3718), στην Ουάσιγκτον θα προτιμούσα το Sam & Harry's Steak House (τηλ. 296-4333), στο Μαϊάμι είναι πραγματικά πολύ καλό το Shula's Steak House (τηλ. 820-8102) και στην Ατλάντα θα προτιμούσα του Bone's (τηλ. 237-2663).

Δύο ακόμη πληροφορίες: η τιμή ποικίλλει από 14 ως 22 δολάρια το στέικ (μαζί με τον φόρο). Εννοείται ότι μαζί με το στέικ σας, που στο πιάτο κατά τον νόμο πρέπει να ζυγίζει ψημένο ένα πάουντ (460 γραμμάρια) τουλάχιστον, έρχονται πατάτες όπως εσείς τις προτιμάτε, σαλάτα (συνήθως λάχανο και μαρούλι) και νερό παγωμένο κατά βούλησιν.

Προσέξτε το κρασί. Ρέστοραν όπως αυτά που ανέφερα παραπάνω συνήθως έχουν δικό τους κόκκινο κρασί και είναι πάντοτε πολύ καλό. Η καράφα του μισού λίτρου δεν θα κοστίσει πάνω από 8 δολάρια.

Αν όμως θελήσετε μπουκάλι, τότε ετοιμαστείτε για μερικές δεκάδες δολάρια. Ακόμη και το καλό κόκκινο της Καλιφόρνιας στοιχίζει πάνω από 15 δολάρια.


Τι και πού μπορεί να φάει κανείς πρόχειρα στη Νέα Υόρκη;
Αν βρεθείτε κοντά στη Γουόλ Στριτ επισκεφθείτε το Dean & DeLuca, χαμηλά επί της Μπρόντγουεϊ. Αν πάλι βρίσκεστε "κάτω" από το Πάρκο, κοντά στην 80ή Οδό, επί της Μπρόντγουέϊ θα βρείτε του Zabar's με πολλούς (φτασμένους και μη) καλλιτέχνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: