Οι ακριβότεροι εμπορικοί δρόμοι του κόσμου

Στη λίστα της Cushman & Wakefield ο πιο ακριβός δρόμος είναι η 5η Λεωφόρος στη Νέα Υόρκη, με ετήσιο ενοίκιο τα 11.983 ευρώ/ τ.μ., γεγονός που σημαίνει ότι ο μισθωτής ενός καταστήματος 100 τ.μ. καταβάλλει κάθε χρόνο στον ιδιοκτήτη 1.198.000 ευρώ! Δεύτερος πιο ακριβός δρόμος είναι η Causeway στο Χονγκ Κονγκ με ενοίκιο 9.688 ευρώ / τ.μ. και τρίτος η Champs Εlysees στο Παρίσι με μίσθωμα 7.364 ευρώ/τ.μ.

Σύμφωνα με την έρευνα της διεθνούς εταιρείας Cushman & Wakefield, το ετήσιο μίσθωμα ενός καταστήματος στην Ερμού είναι 3.600 ευρώ το τ.μ., υψηλότερο απ΄ ό,τι στον πιο εμπορικό δρόμο του Μιλάνου, της Μαδρίτης, της Βιέννης, της Μόσχας και των Βρυξελλών.
Αιτία για το ράλι αυτό των ενοικίων είναι η άφιξη στην ελληνική αγορά πολλών ξένων αλυσίδων ρουχισμού, οι οποίες μετά την είσοδό τους στα καινούργια εμπορικά κέντρα, δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, η Ινδία, λόγω της τεράστιας ανάπτυξης που γνωρίζει, είναι η χώρα που ανέβηκε τις περισσότερες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη με τις πιο ακριβές αγορές. Από την 24η θέση πέρυσι, η Κhan Μarket- ο πιο ακριβός εμπορικός δρόμος στο Νέο Δελχί- πέρασε φέτος στη 16η θέση, πιο ψηλά από εμπορικούς δρόμους στην Κοπεγχάγη, το Άμστερνταμ και το Όσλο.

(πηγή: www.tanea.gr, 18/11/2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια: